Рилски спортист е първият финалист на турнира в памет на Георги Христов


Рилски спортист е първият финалист на турнира в памет на Георги Христов
(сн: BGbasket.com)
09-09-2019 19:47 | Мария Маринова

Рилски спортист е първият финалист на тазгодишното издание на турнира в памет на легендата на Балкан Георги Христов, който се провежда в „Арена Ботевград“. Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров ще спорят за отличието в надпреварата, след като днес се наложиха над Берое с 87:80. В игра за тях се завърна и капитанът Йордан Бозов, който се възстановяваше от тежка травма в последните месеци. Той бе на терена девет минути, като отбеляза 8 точки.

 

На финала Рилски спортист ще се изправи срещу победителя от Балкан и Охрид, които играят тази вечер.

 

Двубоят започна доста оспорвано, предимно с размяна на тройки между чужденците в двата отбора. Играта вървеше кош за кош, а след края на първата част Берое водеше с 26:22 след 11 точки на Остин Прайс. За Рилски спортист силно стартира Зейвиър Джонсън, вкарал 9 от точките на отбора си.

 

Началото на втория период бе сравнително равностойно. В края на полувремето тимът от Самоков взе инициативата и на почивката водеше с най-голямата разлика в мача  при 48:38, най-вече заради по-стабилни изяви в подкошието.

 

След паузата Берое на два пъти скъсяваше дистанцията на три точки. Въпреки че високите играчи на Рилски спортист Игор Кесар и Йонас Зохоре рано натрупаха по четири лични нарушения, тимът така и не позволи обрат и преди последната част бе напред с 67:60.

 

В началото на решителната четвърт баскетболистите на Людмил Хаджисотиров отново дръпнаха с двуцифрена разлика. В следващите минути с по четири фаула увиснаха още четирима състезатели от двата отбора. До края Берое се бори, но не успя да направи нов обрат. Заради натрупани нарушения срещата не завърши Нашон Джордж.

 

Най-резултатен за победителите бе Игор Кесар с 21 точки. С 18 е Брандън Браун, 15 точки и 15 борби има Зейвиър Джонсън. С 8 точки и 10 борби се отчете Йонас Зохоре. Извън групата бе оставено едно от новите попълнения Васил Михайлов, който бе на пейката.

 

За Берое в игра не се появи Ивайло Тонев, а над всички бе Остин Прайс с 29 точки. Нашон Джордж добави 15, а с 11 е Деян Карамфилов.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИР ГЕОРГИ ХРИСТОВ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: турнир Георги Христов, Рилски спортист, Берое
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи