Везенков след голямото дерби: Започнахме да напасваме ролите си в отбора


Везенков след голямото дерби: Започнахме да напасваме ролите си в отбора
07-12-2019 14:03 | BGbasket.com

Александър Везенков бе един от най-добрите за Олимпиакос в голямото гръцко дерби от Евролигата срещу Панатинайкос, но тимът му не успя да се измъкне с победа от ОАКА. Българинът заслужи само похвали за представянето си в 23 минути на терена. Самият той обаче бе самокритичен и отбеляза, че отборът му е трябвало да се справи по-добре със звездата на ПАО Тайрис Райс, отбелязал 41 точки в двубоя.

 

"Не биваше да сме толкова емоционални. Играхме в невероятна атмосфера, пред 20 000 души, тук сигурно е най-тежкото ни гостуване. Трябваше да лимитираме Райс. Можехме да спечелим, но не го сторихме," заяви Везенков след мача. "Панатинайкос бе по-силен в продължението. Старахме се, но трябва да има и резултати. Направихме доста пропуски. Поздравявам ПАО."

 

Везенков призна, че дербитата между двата състава липсват, и на двата отбора, след като Олимпиакос не играе в местното първенство.

 

"Започнахме да намираме ролите си вече в състава, всеки дава 100% от себе си и затова ще започнем да играем по-добре. Ще работим още и ще започнем да постигаме повече," допълни той.

 

Българският национал отклони похвалите за своето представяне: "Не искам да говорим за мен, особено след загуба. Винаги се старая максимално и може би днес това не бе достатъчно. Трябва да работя още, за да помагам на отбора да достига до нужните резултати."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Олимпиакос,
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи