Асен Николов: Ще помолим Съдийската комисия да ни разясни критериите за фаулове


Асен Николов: Ще помолим Съдийската комисия да ни разясни критериите за фаулове
(сн. BGbasket.com, архив)
12-01-2020 20:51 | BGbasket.com

Старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов сподели, че не може да бъде недоволен, въпреки поражението от Рилски спортист.

 

"Доволен съм характера, който показахме, тъй като в голяма част от срещата бяхме догонващи, а в края ни се отвори шанс да я спечелим или да я докараме до продължения. Беше въпрос на решения на играчите," коментира той. "Доволен съм от момчетата, положиха старание, тъй като играхме с много къса ротация. Венелин Христов се контузи още в първата част, а Тенчо Тенчев пропусна мача заради вирус. Някои играчи трябваше прекалено дълго да престоят на игрището и това оказа влияние. Само мога да похваля играчите си. С изключение на някои моменти преди почивката, когато позволяваха лесни кошове на съперника от липса на достатъчна концентрация."

 

"Ще помоля ръководството да разговаря със Съдийската комисия да ни изпратят един съдия да ни разясни критериите за отсъждане на фаулове. В Ботевград не изпълнихме нито един, днес са 28:14 в полза на Рилски спортист, срещу Академик Сф до изгонването ми бяха 16:4 за гостите. Явно правим нещо не както трябва и ни е необходим един семинар, за да си видим грешките,"  допълни Николов.

 

Василие Кнежевич: "Малко не ни достигна да победим, направихме някои грешки. Иначе направихме добър мач. Можехме да изненадаме отбора на Рилски спортист. Надявам се да компенсираме с победа във Варна в следващия ни мач. Може и имаше и известна умора от пътуването и срещата, която играхме в Балканската лига през седмицата."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи