Баскетболните националки се включиха в благотворителна кампания


Баскетболните националки се включиха в благотворителна кампания
15-11-2021 16:00 | BGbasket.com

Мил жест направиха момичетата от националния отбор за жени и БФ Баскетбол.

 

След двубоя от европейските квалификации срещу Хърватия, баскетболистките ни дариха екип с автографи за благотворителна кампания.

 

Потникът ще бъде продаден на търг, който събира средства за лечение на малкия Роско.

 

Търгът се организира ежегодно в дните преди Коледа от Клуб на привържениците на Левски София Синя Зона Б-18.

 

Тази година събраните средства ще са в подкрепа на Роско. Той е на 5 годинки, а зад гърба си има десетки спечелени битки! Малкият войник е диагностициран с изключително рядка генетична мутация, която причинява глобално изоставане в развитието. Въпреки трудности, пред които е поставено семейството му, Роско ежедневно посещава специалисти- ерготерапия, логопед, психолог, зала по психомоторика, курсове барокамера, хипотерапия, АВА терапия, но за съжаление това не е достатъчно той да догони нормата за 5-годишно дете.

Семейството се свързва с клиника в Украйна, която е пионер на световно ниво в терапии със стволови клетки, именно за такива случаи, както при Роско. Деца от цял свят с най-различни диагнози (генетични, неврологични) посещават клиниката и показват огромен напредък. Една вливка на такъв тип фетални стволови клетки е с цена от €10 000, като броят на вливките зависи от състоянието на детето и как се повлиява то. За случаят на Роско лекарите казват, че минимум 5 вливки са нужни през период от 6 месеца. До момента на Роско му е осъществена 1 такава вливка (12.07.2021г) и той засега показва напредък във възприятията и поведението си.

 

Търгът ще се проведе на страницата на фенклуба Синя Зона Б-18.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи