Португалия препъна девойките U18 на четвъртфинал


Португалия препъна девойките U18 на четвъртфинал
(сн. fiba.com)
05-08-2022 19:58 | BGbasket.com

Националният отбор на България за девойки U18 загуби четвъртфиналния си мач срещу Португалия с 48:65. Нашите, които са домакини на Европейското първенство, дивизия В в София изиграха много слабо първо полувреме в зала „Универсиада“ и въпреки добрата си игра през второто, не успяха да наваксат дефицита от 29 точки на почивката.

 

Така отборът ни ще участва в мачовете за разпределение на местата 5/8 в крайното класиране. Следващият му мач ще бъде утре срещу загубилия четвъртфиналния сблъсък между Сърбия и Нидерландия.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Мачът започна трудно за националките ни, у които беше напрежението. В първите няколко минути и двата отбора извършиха доста грешки в стрелбата и организирането на нападенията като цяло. Малко по малко обаче португалките започнаха да се откъсват, а след успешни стрелби от тройката натрупаха преднина. За цялата първа част отборът ни имаше два коша от игра.

 

В началото на втората четвърт положението се влоши за България, като съперникът стигна до преднина от 20 точки. Португалия продължи да контролира мача и на почивката вече водеше с близо 30 точки при 42:13.

 

Българките излязоха в по доста различен начин след почивката и откриха темпото си. Те започнаха да топят разликата, като спечелиха третата четвърт с 18:10.

 

Отборът ни продължи да се бори и да бъде равностоен на съперника, като на моменти разликата падна под 20 точки. Шанс за обрат на практика нямаше, но тимът ни остана в мача до края и загуби от силния съперник.

 

Виктория Иванова записа 14 точки и 6 борби за България, а Раня Абурая добави 12 плюс 5.

 

За победителките Инеш Нетанкур наниза 20 точки и хвана 6 борби, а Марта Розейро вкара 11.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПОРТУГАЛИЯ U18 - БЪЛГАРИЯ U18

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2022 ЗА ДЕВОЙКИ U18 / ДИВИЗИЯ B

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2022 ЗА ДЕВОЙКИ U18 / ДИВИЗИЯ B, ГРУПА B

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2022 ЗА ДЕВОЙКИ U18 / ДИВИЗИЯ B, ГРУПА B

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U18 (девойки)
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи