Галин Стоянов: Всички на терена стиснаха зъби и играха до последно


Галин Стоянов: Всички на терена стиснаха зъби и играха до последно
(сн. balkan-basket.com)
19-10-2019 21:21 | Мария Маринова

Старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов похвали отбора си, въпреки загубата от Балкан. Наставникът бе доволен, че играчите му са се борели до последно, независимо от контузиите, с които тимът е съпътстван.

 

„Имахме много кадрови проблеми през тази седмица. Реално проведохме тренировки трима на трима 6-7 човека, от които единият даже успя да се разболее. Това много ни повлия днес на защитата и на динамиката като цяло. Използвах около осем човека, но единият от тях е болен, а другият – контузен. Много е трудно в такъв формат да играеш срещу Балкан, който в момента е по-добър от всеки друг мач, който е играл – с две нови попълнения и Радонич, който се върна. Изключително високо темпо и много агресивна защита. За нас цялата седмица беше много трудна за подготовка конкретно за техния начин на игра и за съжаление днес доста голяма част от играчите физически не успяха да издържат на това високо темпо“, заяви Стоянов.

 

Той обясни и какво е състоянието на баскетболистите, като се надява скоро да разполага с доста по-широка ротация.

 

„В следващия мач е почти сигурно, че ще играят. За този рискът беше голям. Стефанов нямаше как да играе. Алексиев тази седмица има няколко контролни прегледа, които трябва да премине. Цветомир Куртев пътува, но също не исках да го рискувам. При него се получи доста сериозен проблем при мускулите на гръбначния стълб. Имаме доста ограничен състав. Кристиян Кръстев се оперира. Николай Георгиев практически направи една тренировка тази седмица след разтежението, което получи на мача с Левски. Доста труден момент. Единственото, което все пак мен ме кара да съм оптимист беше, че отборът на Балкан беше много силен днес. Ние не бяхме на себе си определено, но въпреки всичко тези, които бяха на терена, стиснаха зъби и играха до последния момент. Можеше да се предадат и да стане съвсем различен резултатът“, смята наставникът.

 

След седмица Черно море Тича се изправя срещу Ямбол в търсене на първа победа през този сезон. „Аз съм убеден, че ще спечелим този мач, просто ми трябва целият отбор да е здрав. Невероятно трудно е да играеш през седмицата трима на трима и да искаш в събота като гост на шампиона на България да играеш пет на пет като равен с равен. Това е отбор със силна защита и много високо темпо, докато ние сме с ограничен състав“, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Галин Стоянов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи