Левски Лукойл триумфира с Купата за втора поредна година


Левски Лукойл триумфира с Купата за втора поредна година
(сн. LAP.bg)
09-02-2020 20:05 | Мария Маринова

Левски Лукойл спечели турнира за Купата на България за втора поредна година. Пред пълните трибуни в столичната зала „Универсиада“ баскетболистите на Константин Папазов се наложиха над Балкан с 86:78. Домакините стартираха силно мача и нито веднъж не бяха в ролята на догонващи.

 

С успеха днес балансът между двата тима през сезона е 2-2, но двете победи на Левски Лукойл са именно в мачовете за трофеите. По-рано те спечелиха и двубоя за Суперкупата, който се проведе в Ботевград. Балкан пък пропусна възможността да върне Купата в Ботевград след 32-годишна пауза и ще трябва да почака още, докато спечели ценния трофей.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Домакините поведоха със 7:0 в началото на срещата, но само за минута и половина Чавдар Костов получи две лични нарушения и седна на пейката. Данило Тасич даде импулс в играта на своя тим, който малко след това се откъсна с 15:4. Стрелбата на „зелените“ никак не вървеше, като те правеха много пропуски, включително и от фаула, и след първата част Левски Лукойл водеше с 23:10.

 

Баскетболистите на Йовица Арсич започнаха втория период със серия от 8:0 след силни изяви на Алекс Симеонов и заличиха голяма част от пасива си. Гостите на два пъти сваляха разликата на 4 точки, но на почивката съперникът им бе напред с 44:37 след общо 18 точки на Христо Захариев.

 

Няколко минути след началото на второто полувреме Левски Лукойл отново дръпна с двуцифрена разлика при 52:41, а след това Балкан така и не успяваше да се доближи на повече от 5 точки от домакините. В края на частта мачът се накъса заради поредица от неспортсменски нарушения, а преди заключителната четвърт баскетболистите на Константин Папазов водеха с 66:55.

 

Над всички за победителите бе Христо Захариев, който изигра много силен мач и завърши срещата с 25 точки (пет тройки). С 16 е Данило Тасич, 12 има Венцислав Петков, а по 11 вкараха Чавдар Костов и Зейн Ноулс.

 

Дейшон Найт бе най-резултатен за Балкан с 19 точки. Алекс Симеонов се отчете с 16 и 7 борби, а 13 точки има Марко Радонич.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - БАЛКАН

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ

 

ВСИЧКИ ШАМПИОНИ НА СТРАНАТА И НОСИТЕЛИ НА КУПА БЪЛГАРИЯ ПРИ МЪЖЕТЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Левски Лукойл, Балкан
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи