Асен Николов: Лоши решения и прибързани стрелби


Асен Николов: Лоши решения и прибързани стрелби
(сн. LAP.bg)
07-03-2020 20:31 | BGbasket.com

Старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов призна, че лоши решения и прибързани шутове са довели до поражението у дома от Спартак Плевен.

 

"Имаме отбор, който може да се връща в мачове, в които изостава, но проблемът дойде от лошите решения в нападение и прибързаните стрелби без движение на топката. Оттам процентът ни в атака и стрелбата е доста по-нисък от този на Спартак. Няма друг показател, в който да ни превъзхождат," коментира той.

 

"Затрудниха ни много под коша, но въпреки всичко се борехме и имахме възможност да спечелим с по-добра игра в нападение. Не се получи, ще си направим анализите. Позитивното е, че играем с желание, борим се в защита. Спартак игра умно в нападение, но го ограничихме до 75 точки. При такава резултатност от гостуващ отбор е редно да се спечели мач в нашата зала."

 

Васил Бачев допълни: "Влязохме добре в мача, но се отпуснахме и Спартак започна да играе своята игра. Заслужено ни победиха. Двамата им високи играчи ни създадоха много проблеми, опитахме да противодействаме с дублиране, върнахме се в края, имахме и малшанс - пропуснати стрелби, грешен пас. Но момчетата на Спартак играха много добре и спечелиха заслужено. По различен начин трябва да се нагласяме срещу отбори с високи играчи, но с желание и енергия това се компенсира."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи