Богдан Петков: Вижда се изкуствен интерес на отборите към българите


30-07-2020 14:14 | BGbasket.com

Мениджърът на Спартак Плевен Богдан Петков смята, че интересът на много от отборите към българските играчи е изкуствен. Според него през тази година тимовете залагат на повече родни състезатели заради несигурността, която носи коронавируса.

 

„Тази година ще е много интересно, защото за първа година се видя един доста изкуствен интерес от отборите към българите, защото не е ясно дали чужденците ще могат да пристигнат и как. Изведнъж българите станаха много нужни, което особено от силните отбори, е изключително лицемерно. Досега всеки един от тях си е правил селекцията първо от чужденци и спрямо това какви чужденци ще има в отбора, да има българи. Винаги съм казвал, че ние винаги сме се старали да бъдем пример в тази насока. Независимо дали бюджетът на Спартак ще бъде 200 хиляди или 2 милиона лева, в отбора винаги доминираща роля, поне докато зависи от хората, които работим в момента в клуба, ще имат българите“, заяви Петков в предаването „Двоен дрибъл“.

 

Той коментира и целите, които си поставя в Спартак: „Всеки един от нас иска да е шампион, за никого не е тайна. Аз искам ние да продължим да бъдем българското лице на лигата, във времето да сме с най-много българи и те да продължат да имат желание да идват при нас. Купи и медали се печелят и се губят, но най-важно е отношението към нашите момчета.“

 

Спартак Плевен се очаква да започне подготовка в периода 23-25 август. Старши треньор на отбора остава Александър Дяковски, като по думите на мениджъра, този въпрос изобщо не е стоял на дневен ред.

 

Константин Коев и Николай Титков вече не са част от тима, но се очаква да бъде постигната договорка с останалите български играчи от миналогодишния състав.

 

Какво още каза той за проблемите в българския баскетбол, причините за скандалите в него и работата с подрастващите гледайте във видеото.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Богдан Петков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи