Георги Глушков: Случващото се с Академик е голям удар за баскетбола ни


Георги Глушков: Случващото се с Академик е голям удар за баскетбола ни
(сн: BGbasket.com)
20-09-2020 12:01 | Тема спорт

Президентът на родната федерация по баскетбол Георги Глушков определи случващото се с колоса Академик София като голям удар по целия ни спорт. Той сподели за “Тема Спорт”, че в последните седмици е водил разговори с хора от клуба, но за съжаление изход от ситуацията така и не е бил намерен. Тимът няма да бъде част от НБЛ през новия сезон, като в същото време школата вече бе разпусната.

 

“Често казано, докато не настъпи крайният срок за участие, поне в първенствата за подрастващи, трябва да имаме надежда, че нещо може да се промени. Академик е голямо име не само за българския баскетбол, но и за европейския. Всички знаем успехите на клуба от по-далечното минало, те не бяха малки и през последните 20 години, когато бе Лукойл Академик. Това е фактор за нашия спорт и случващото се там е голям удар за баскетбола ни", заяви Глушков.

 

"За съжаление не е и единственият подобен пример. През годините сме виждали и други подобни казуси, но като изключим една криза в Черно море, през последното десетилетие живеехме с едно спокойствие, че нещата са стабилни. Сега, с коронавируса и икономическата криза, това се промени. Ситуацията е такава, че оттеглянето на един спонсор бързо може да доведе до подобен развой. Аз самият съм го преживявал в Италия, моят клуб Казерта два пъти фалира, за да се върне след това”, добави президентът на федерацията.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик София, Георги Глушков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи