УС прие промени в правилата на НБЛ и двоен лиценз за ББЛ


УС прие промени в правилата на НБЛ и двоен лиценз за ББЛ
19-11-2020 17:52 | basketball.bg

На свое виртуално заседание днес Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол единодушно прие някои промени в Правила на НБЛ:

„(2) При всички случаи на промяна в програмата, по реда на настоящия раздел и във връзка с участието на отбор в ЕКТ, съответният мач от НБЛ трябва да бъде насрочен така, че да има най-малко 60 часа между мачовете. Общото събрание на НБЛ, по искане на клуба – участник в ЕКТ, може да вземе друго решение за конкретния случай.

Чл. 84.

Дата или час на среща от НБЛ не може да се пренасрочва по реда на настоящия раздел, след официалното обявяване на телевизионната програма. За сезон 2020-2021г. се допуска изключение на горепосочената разпоредба за клубове – участници в ЕКТ, съгласно Раздел 1 на настоящите Правила.

Чл. 85

(3) При отложена среща поради заболели от COVID-19, първата предстояща среща съгласно утвърдения календар се насрочва след изтичане на карантината, а всички останали пропуснати срещи се изиграват след това в междинни кръгове, освен ако Общото събрание на НБЛ не вземе друго решение за конкретния случай.“

Единодушно УС прие да се допуска двоен лиценз на състезатели в ББЛ, А група. Текстът гласи:

52.1. БК участник в първенството на ББЛ „А“ група - мъже, има право да картотекира и един състезател ненавършил 19 г. в годината, в която започва съответния състезателен сезон, при условие че клубът, в който той се състезава при подрастващите, няма отбор в ББЛ „А“ група или НБЛ.“

Единодушно днес бяха приети проектите до Министерството на младежта и спорта за кандидатстване за финансиране по Програмата за развитие на спорта за високи постижения за 2021 г. и за кандидатстване за финансиране по Програмата за развитие на спорта за хората с увреждания за 2021 г.

 

УС утвърди процентно (точково) разпределение за оценка на степента на изпълнение на утвърдените критерии и показатели от баскетболните клубове за дейността им през сезон 2018/2019 г. То е прието във връзка с информация за Програмата на ММС за развитие на спортните клубове за 2021 г.
 
Разпределението можете да намерите ТУК!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БФБ, НБЛ, ББЛ
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи