Йовица Арсич: Ужасна година, дано никога не се повтаря


Йовица Арсич: Ужасна година, дано никога не се повтаря
(сн. balkan-basket.com)
01-01-2021 17:08 | Мария Маринова

В началото на новата 2021 година BGbasket.com се обърна към всички треньори на отборите от мъжкото първенство, за да направят равносметка на изминалата година, да споделят какво очакват от следващата, както и какво е мнението им за настоящото първенство. Ето какво сподели наставникът на Балкан Йовица Арсич:

 

- Каква година изпращате?

 

- Ужасна, дано никога не се повтаря. Ние бяхме доволни от временното класиране, но тази пандемия развали всичко. Бяхме принудени прекалено много да импровизираме, да се съобразяваме с условия, които не са баскетболни, но даваме всички от себе си. 

 

- Как виждате първенството до момента?

 

-  Става все по-добре. Казвах и преди, че в началото беше много трудно. На никого не му е лесно, като има прекъсвания, няма контроли и се играят мачове просто така след дълъг период без игра. Вижда се вече как всеки отбор леко вдига формата си. Специално тези, които играят в Балканската лига, натрупаха доста мачове и изглеждат съвсем добре. Мисля, че първенството тази година е по-интересно. През миналата беше много ясно, че четири отбора са с класа по-добри от следващите. Тази година има и други отбори. Ямбол се представя много по-добре, Академик също. Очаквам да е интересно.

 

- Какво си пожелавате за новата година?

 

- Пожелавам си основно състезателите и семейството ми да са здрави. Като има здраве, всички други въпроси се решават лесно. Надявам се през следващата година нещата вече да се успокоят. Достатъчно време имахме да научим как се живее с пандемията и въпреки че няма скоро да спре, ние трябва да намерим начин да дадем на феновете някаква радост и да покажем баскетбол, какъвто играехме преди година.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Йовица Арсич
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи