В Академик също искали да изместят по-рано серията с Черноморец


В Академик също искали да изместят по-рано серията с Черноморец
(сн. НБЛ)
22-04-2021 19:17 | BGbasket.com

В Академик Пловдив също са искали да изместят по-рано четвъртфиналната серия с Черноморец, подобно на тази между Балкан и Берое, заради натоварената си програма и срещите в Балканската лига другата седмица. Това призна старши треньорът на тима Йордан Янков преди първия мач в Бургас днес. В крайна сметка обаче двубоите останаха на първоначалните дати.

 

„В другата четвъртфинална серия, където играеха Балкан и Берое, успяха да дръпнат мача с един ден по-рано. Как да кажа, Балкан е отбор с европейски опит, знаят много добре какво означава този сгъстен цикъл от мачове. Бургас не го направиха, но както и да е. Ние сме свикнали цял сезон да играем по този начин и това няма да ни развали по някакъв начин ритъмът“, заяви Янков пред Макс Спорт 2.

 

„Искахме да се изиграе вчера, но по една или друга причина не успяхме да го реализираме като задача, но ще излезем и ще играем на 100% в абсолютно всички мачове, които ни предстоят“, добави наставникът.

 

По регламент промяна в датите на мачовете от плейофите в НБЛ за участващите отбори в Балканската лига - Академик и Берое, можеше да има, само ако съперниците им са съгласни.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив, Йордан Янков, Черноморец
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи