Драма прати Доростол U16 на полуфиналите за Купа БФБ


Драма прати Доростол U16 на полуфиналите за Купа БФБ
(сн: BGbasket.com)
11-06-2021 16:45 | Мария Маринова

Доростол се класира за полуфиналите на Купа БФБ при момчетата U16. Във втория двубой от турнира в Ботевград днес тимът се наложи трудно над Левски с 62:55. Отборът на Лъчезар Тодоров водеше през по-голямата част от мача, включително и с двуцифрена преднина, но на няколко пъти съперникът му стигаше до обрат, като малко не му достигна да измъкне успеха в края.

 

Победителите имаха по-лош процент при стрелбата от игра, но вкараха повече наказателни удари, като освен това направиха и само 4 грешки срещу 19 за Левски.

 

Съперник на Доростол  в следващия етап ще бъде победителят от последния четвъртфинал между Балкан и Делфин.

 

Столичният тим отбеляза първия кош в срещата, но след това съперникът му направи серия от 8:0 и излезе напред. Доростол поддържаше аванса си и през цялата първа четвърт, но след края й той бе едва точка – 17:16. Две минути след началото на втория период Левски стигна до пълен обрат при 20:19, но не задържа за дълго водачеството си. Тимът правеше доста грешки за разлика от опонента си, позволяваше му да отбележи точки от втори шанс и така на почивката баскетболистите на Лъчезар Тодоров водеха с 36:28, като на два пъти преднината им бе и двуцифрена.

 

Баскетболистите на Кристиян Георгиев заиграха по-добре след паузата и започнаха да намаляват изоставането си, а шест минути след началото на полувремето стигнаха до нов обрат при 40:39. Играта продължи кош за кош, а преди последната част Доростол водеше с 46:45. Интригата се запази до последно, като отборът от Силистра поддържаше крехък аванс. Близо минута преди края Левски отново обърна, но за кратко, след което символичните гости си върнаха водачеството и спечелиха мача.

 

По 12 точки за успеха отбелязаха Преслав Еленков и Емилиян Христов (12 борби), 10 точки добави Мартин Пасков.


За столичани Момчил Кадиев реализира 17 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ U16 - ДОРОСТОЛ U16

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БФБ ЗА МОМЧЕТА U16

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи