Категорична победа за Рилски спортист в контролата срещу Академик


Категорична победа за Рилски спортист в контролата срещу Академик
(сн. facebook.com/rilskibasketcom)
07-09-2021 21:00 | rilskibasket.com

Рилски спортист спечели убедително контролата с Академик Пловдив, която се проведе тази вечер. На свой терен в "Арена Самоков" баскетболистите на Людмил Хаджисотиров се наложиха над своя съперник с 91:49.

 

Проверката бе втора за домакините след тази срещу Олимпиакос и първа за гостите.

 

Двата тима предложиха интерес двубой, в който треньорите опитаха различни видове тактики. Все пак Рилски спортист взе инициативата още в началото и след десет минути игра имаше преднина от 16:11. Много бързо разликата стана двуцифрена, а на почивката тимът от Самоков бе напред с 38:24.


След почивката играчите на Рилецо не допуснаха отпускане, а преднината им продължи да се покачва, като в края на третата част почти достигна 30 точки - 63:34. В последната четвъртина треньорите на двата състава заложиха предимно на по-младите си състезатели, като домакините нямаха проблем да задържат преднината си и да спечелят.


Най-резултатни за победителите бяха Алекс Симеонов и Златин Георгиев, които приключиха с по 13 точки. 12 вкара Васил Попов, а с по 11 се отчетоха Мирослав Васов и Ей Джей Хес. Близо до дабъл- дабъл с 10 точки и 9 борби остана Трей Портър.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Академик Пловдив
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи