Стефан Михайлов: Не сме боксова круша и не трябва да губим предстоящата година


Стефан Михайлов: Не сме боксова круша и не трябва да губим предстоящата година
(сн. FIBA.basketball)
11-11-2021 21:30 | Мария Маринова

"Реално в този мач загубихме само втората част. Последната е равна, първата я печелим, а третата я губим с една точка. Смятам, че не ни достигна опит и обиграност. Ние за 2021 година сме били общо 15 дни събрани заедно, с три мача. Докато съперникът е около 70 дни събран заедно, с около 15 мача – контроли, участие на европейско първенство и квалификации. Смятам, че в доста голям период от мача успяхме да се противопоставим. По-големият опит, по-голямата обиграност, самочувствието, което има противникът, повлияха. Успяха просто във важни моменти да реализират, а в моменти, когато ние можехме да обърнем мача, за съжаление не успяхме да реализираме. Смятам, че това се дължи основно на опита, който ние нямаме", коментира старши треньорът на женския ни национален тим по баскетбол Стефан Михайлов след поражението от Хърватия в европейските квалификации.

 

"Те ни обърнаха някъде около 14/15-та минута. При 8-9 точки те бяха в някаква криза, а ние не успяхме да реализираме, за да се върнем в мача. Видяхте на Димана два пъти играем перфектна защита, крадем топката, отиваме срещу коша и просто тези две ситуации да влязат, ние щяхме да бъдем в мача. И физически отборът на Хърватия е по-добре. Тези момичета играят във водещи първенства в Европа, имат мачове на доста по-високо ниво. А момичетата, които играят в нашето първенство, имат доста по-неравностойни противници. Нещата просто се натрупват", заяви още Михайлов и продължи:

 

"Ще бъде пагубно и ще бъде изгубено време, ако този отбор една година паузира. Реално ние по време на първенството няма как да се съберем. Нямаме февруарски прозорец, защото тогава са световни квалификации. Ако има някаква възможност за приятелски срещи през февруарския прозорец, това ще бъде само в полза на този отбор. И задължително през лятната почивка, която в нашите условия е твърде голяма. Нашите баскетболистки почиват 4 месеца, докато другите почиват, колкото трябва да почиват – 30/40 дни. Трябва да се използва това време. Има млади момичетата и тази година трябва да се използва за обиграване и трупане на самочувствие на по-младите момичета. Да се знае, че на тях ще се разчита. На всички им липсва това да бъдем заедно, да играем приятелски срещи, да играем срещу такъв тип отбори. Не сме боксова круша, но смятам, че не трябва да губим тази година, а да я използваме по най-добрия начин."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи