Дейвид Блат: Винаги съм искал максимума от играчите си, сега изисквам същото от себе си


Дейвид Блат: Винаги съм искал максимума от играчите си, сега изисквам същото от себе си
02-12-2021 11:48 | БТА

Треньорът Дейвид Блат, който бе диагностициран с множествена склероза през 2019 година, говори пред испанската версия на DAZN за заболяването си. "Събуждаш се всеки ден и не винаги се чувстваш добре. Но го приемаш и се изправяш срещу това. Ключът е да си честен със себе си, да знаеш границите си, кога да направиш допълнително усилие и да си позитивен", заяви 62-годишният Блат.

 

"Няма лек за това тежко заболяване. Но има голяма връзка с мотивацията ти и това да опитваш да бъдеш най-добрата версия на себе си. Като треньор винаги съм искал това от играчите, а сега изисквам същото от себе си", коментира още Дейвид Блат.

 

Той бе категоричен, че въпреки трудностите, множествената склероза не означава край на живота. "Това е просто препятствие, с което трябва да се справиш. Животът не приключва с множествената склероза. Трябва да приемеш това предизвикателство като възможност да се докажеш и да бъдеш най-добрата версия на самия себе си", каза Блат.

 

Извън здравословното си състояние, роденият в САЩ израелски треньор коментира развитието на испанския баскетболист Рики Рубио. "Винаги съм обичал Рики. Той е изключителен играч. Кливланд взе отлично решение като подписа с него през лятото. Той винаги прави отбора си по-добър. Интересно е да се види развитието му през годините, особено стрелбата му", сподели Дейвид Блат, който похвали и испанския баскетбол като цяло.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дейвид Блат
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи