Марина Малкович остава начело на Сърбия поне още 2 години


Марина Малкович остава начело на Сърбия поне още 2 години
(сн. RAS Srbija/sport.blic.rs)
30-01-2022 13:03 | BGbasket.com

Старши треньорът на националния отбор на Сърбия за жени Марина Малкович удължи договора си с местната федерация за още две години. Сърбия е сред съперниците на България в квалификационна група Е за първенството на Стария континент през 2023-а, заедно с Хърватия. Следващият мач на националния отбор на България е именно срещу сръбкините на 24 ноември тази година. Българките записаха една загуба от Хърватия до момента, а Сърбия постигна победа над хърватките в срещите през миналия ноември.

 

"Много съм щастлив, че постигнахме споразумение с Марина Малкович. Искам да изтъкна нейната отдаденост и преданост към националния отбор", заяви президентът на местния съюз Предраг Данилович.

 

"Взех решение, въпреки другите предложения, които имах, да остана в къщи, тук в Сърбия. Все още имам вдъхновение за работа с момичетата в отбора", коментира Малкович и добави: "Думата патриотизъм е толкова изхабена, че не искам да я използвам. За мен родолюбие звучи много по-хубаво. Смяната на поколенията е тежка и за държави с много по-голямо население от нашата страна. От първата до втората европейска титла в женския ни баскетбол минаха 6 години, а знаете колко нови имена има в състава. Много мислих за пътя, който изминахме. Златото от 2021 година вече е минало. Който не го разбира, не трябва да се занимава с тази работа."

 

Следващото предизвикателство пред нея и националния тим на Сърбия за жени е участието в квалификационния турнир за световното първенство за жени тази година в Австралия, който ще се проведе от 10 до 13 февруари в Белград.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Сърбия, Марина Малкович
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи