Обрат! Костадинов е пожелал да играе за младежите в разговор с Глушков


Обрат! Костадинов е пожелал да играе за младежите в разговор с Глушков
(сн. БФБ)
30-06-2022 14:15 | Мария Маринова

Националът Константин Костадинов все пак ще играе за младежкия национален отбор. Това разкри пред BGbasket.com президентът на БФБ Георги Глушков, който е провел разговор с него по инициатива на самия баскетболист.

 

Само преди дни старши треньорът на мъжете Росен Барчовски сподели, че по-вероятно е Костадинов да пропусне шампионата, но изглежда, че състезателят е променил решението си.

 

Константин има желание да играе, което е радостно, защото така отборът става още по-добър. Не мога да кажа защо е променил решението си, ние търсим позитива“, заяви Глушков.

 

„Двамата с Емо са класа за тази възраст, то е ясно. Едно европейско няма да повлияе на кариерите им и на други неща. Но като младежко преживяване ще бъде незабравимо за тях. От моя гледна точка, където съм ходил и тези, с които сме играли заедно – това остава за цял живот. Първо малко гъделичка егото, второ – дава и криле на тези, с които играеш, защото отборът става по-добър. Нещата изглеждат съвсем различни от тази гледна точка“, каза още той.

 

Мнозина вече изразиха мнение, че отборът има потенциал да влезе в Дивизия А, но президентът на БФБ за момента не се ангажира с такива прогнози.

 

„Първо трябва да видим контролите с Грузия тук, те са домакин на европейското. Предполагам, че са много силен отбор. Ние ще играем без Емо и Коцето в тях, но ще бъде все пак някакъв тест. Няма слаби отбори на европейското, особено в тази възраст. В Дивизия Б влязоха отбори от елитни баскетболни държави, така че не смятам, че ще бъде лесно“, заяви Глушков.

 

„За мен е много важен този тест. Аз не се интересувам кого сме били и с колко, ще го кажа и на отбора. Мен ме интересува отборът как играе – как се бори, дали сме като другите по отношение на дисциплина, желание и раздаване на игрището, каква ще ни е реакцията, като ни поведат с 10 точки например дали с характер успяваме да се върнем. Това са важните за мен неща, а не победа с една или повече точки. За духа на състезателите това са много важни неща, защото те после ще се върнат и една година трябва да играят някъде. Трябва да имат тези качества, които навън се искат“, завърши Глушков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U20, Константин Костадинов, Георги Глушков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи