Константин Тошков пропуска европейското за младежи U20


Константин Тошков пропуска европейското за младежи U20
(сн. FIBA.basketball)
30-06-2022 18:11 | Мария Маринова

Националният отбор за младежи U20 остана без един от лидерите си, научи BGbasket.com. По здравословни причини Константин Тошков няма да може да се завърне на лагера, като ще пропусне и европейското първенство в Дивизия Б.

 

Баскетболистът на практика не е в състава от седмици заради проблеми с гърба, които обаче са се оказали по-сериозни от очакваното.

 

Пред BGbasket.com старши треньорът Георги Младенов също потвърди това: „Косьо има проблеми с гърба. Мислехме, че ще минат за 2-3 дни, но е бил при няколко лекари и се оказа, че е по-сериозно. Той отпадна от състава за много голямо съжаление, защото е един от лидерите в отбора. Всички играчи са важни, но в България гардовете ни са малко кът. Той игра добре и миналата година на Чалънджъра, както и в първенството, събра опит и рутина, с характер е, но това е положението.“

 

„Надявам се, че ще отмине, той е млад, наистина обича баскетбола и ще се бори. Характер и играч като него ми трябва, но колкото и да искам, няма какво да променя. Не смятам, че аз съм човекът, който да дава повече информация, защото няма да е коректно от моя страна“, добави още Младенов.

 

BGbasket.com се свърза и с Константин Тошков, но той също за момента предпочете да не споделя подробности за състоянието си.

 

Георги Младенов пък заяви, че в състава няма да има промени: „Няма да викаме нови хора. Засега ще се опитаме да се справим с това, което имаме. Утре започваме четири контроли подред. След това чакаме Емо Стоилов, и доколкото разбрах от разговорите с Георги Глушков – и Константин Костадинов.“

 

На 1 и 2 юли тимът ни ще играе с Грузия, след като предстоят две проверки със Северна Македония. И четирите мача ще са в столичната зала „Триадица“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U20, Георги Младенов, Константин Тошков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи