Румъния получи Европейско първенство за мъже


Румъния получи Европейско първенство за мъже
12-12-2015 15:14

Финландия, Израел, Румъния и Турция ще бъдат домакини на Евробаскет 2017, обявиха от ФИБА Европа днес. Така за втори пореден път първенството на Стария континент ще се проведе в четири държави.

Ръководителите на централата взеха решението на база огромния успех, който бе постигнат от Евробаскет 2015 преди няколко месеца. Финалният турнир ще се проведе в Турция, която ще бъде домакин и на една от групите на първата фаза. Страната прие Световното първенство през 2010-а за мъже и това за жени през 2014-а.

Финландия, Израел и Румъния пък ще бъдат домакини на останалите три групи. За последно финландците са били домакини през 1967-а и сега това първенство ще съвпадне с 50-годишен юбилей от това издание. За Израел и Румъния пък това ще е първо домакинство на подобен форум за мъже, а за нас остават въпросите защо северната ни съседка може да извади пари да приеме подобен шампионат, макар баскетбола й на национално ниво да е по-слаб дори от нашия, докато с България това няма как да се случи.

Градовете домакини на шампионата ще бъдат Истанбул (Турция), Хелзинки (Финландия), Тел Авив (Израел) и Клуж-Напока (Румъния).

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2017
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи