Жените с първи успех в квалификациите след силна защита


Жените с първи успех в квалификациите след силна защита
(сн. Десислава Борисова)
20-02-2016 19:49

Националният отбор на България за жени постигна първа победа в квалификациите за Евробаскет 2017 за жени. Нашите бяха домакин на Швейцария и направиха силно начало, което им помогна да победят със 74-55. Така националките излязоха на трето място в класирането с един успех и 2 поражения, но въпреки това шансовете за класиране са илюзорни заради тежките загуби в първите две срещи. В сряда (24 февруари) българките ще посрещнат Русия отново в Русе от 18.00 часа.

Нашите тръгнаха отлично в срещата и поведоха с 20-4 след добри изяви в защита. Швейцарките приключиха първата част с 5 поредни точки и намалиха до 11, но и през втората българкита продължиха да пазят добре и това се отрази. Те увеличиха преднината си до 17 точки на почивката, а след това поддържаха разликата и се поздравиха с успеха. Единствено в последната част нашите допуснаха повече точки, но не позволиха съперникът да си мисли да се доближи.

Нашите имаха сериозно предимство при стрелбата от тройката. Българките успяха в 11 от 26 опита, докато швейцарките бяха едва 3 от 16.

Най-резултатна за успеха бе Даниела Петева, която вкара пет тройки и завърши с 19 точки. С по 13 пък се отчетоха Зорница Костова (8 борби и 5 асистенции) и Ноел Куин.

За гостите 15 точки имаше Алексия Рол.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - ШВЕЙЦАРИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА F НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017 - ЖЕНИ

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА F НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017 - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017 - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017 - ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Евробаскет 2017 - жени
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи