Стефон Марбъри ще играе в Китай


Стефон Марбъри ще играе в Китай
Стефон Марбъри
20-01-2010 12:21 | Stoyan Alipiev | BGbasket.com

Бившата звезда от НБА Стефон Марбъри ще подсили китайския Шанси. 32-годишният американец е свободен агент след като напусна миналата година Бостън Селтикс. Той ще се присъедини към новия си тим в началтоо на следващата седмица.
 
„Целта на привличането на Марбъри в нашия клуб е да се реваншираме на феновете заради слабото класиране до момента и да спечелим повече мачове до края на сезона,” казва босът на Шанси Уанг Ксингянг.
 
В момента Шанси се намират на 15-то място от 17 отбора. В интервю за официалния сайт на клуба Марбъри казва, че не се притеснява от езиковата бариера.
 
Уанг Ксингянг добави, че заплатата на Марбъри няма да бъде толкова висока, тъй като играчът иска да направи промоция на своя модел кецове в Китай.
 
Старши треньорът на Бостън Док Ривърс коментира, че не е изненадан от завръщането на Марбъри на терена. „Не мисля, че той е свършил,” каза Ривърс. „Мислех си, че някой тим от лигата ще го вземе през лятото. Той отива в Китай да докаже, че все още може да играе добре.”
 
„Ако той отиде там и покаже какво може, мисля че ще се върне в НБА,” добавя Рей Алън.

Миналата година в отбора на Шанси игра друга бивша звезда от НБА – Бонзи Уелс. Той дори вкара 50 точки в един мач. Контрактът му обаче бе прекратен, тъй като преди два месеца той се прибра за ваканция в САЩ и не се завърна навреме.


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи