Страшен обрат за Академик София в Плевен


Страшен обрат за Академик София в Плевен
(Снимка: НБЛ)
23-01-2020 20:31 | BGbasket.com

Академик София постигна страхотен обрат в последните секунди, за да си тръгне с победа над Спартак от Плевен с 87:86. Спартак води през почти целия двубой, включително минута преди сирената, но изпусна нерви и в края изпусна всичко.

 

Надвкарването спечели Александър Милов, с 31 точки за Академик, макар Димитър Маринчешки да му отговори с 32 за Спартак.

 

Още първите минути дадоха отличен тон на мача в атакуващ план, с бърза игра и много стрелби. И двата отбора се справяха отлично с атаките в подкошието и оттам идваха по-голямата част от точките им, но с няколко успешни далечни стрелби Спартак взе аванс.

 

В края на първата и началото на втората четвърт домакините направиха серия от 10-0, която обуслови предимството им. До края на полувремето плевенчани задържаха добра преднина, макар че Академик изравни играта.

 

Второто полувреме стартира добре за гостите и те скъсиха дистанцията и дори за кратко поведоха. Оттам играта тръгна кош за кош, преди последните 3 минути от четвъртината. В тях Академик не успя да отбележи нито точка, а Спартак вкара 8, за да има 10 аванс преди финалния период - 67:57.

 

Домакините продължиха да водят уверено, с 13 точки с четири минути до сирената, като изглеждаха много близо до успеха. Невероятна серия от 15-0 в следващите три минути обаче направи обрата пълен и даде на Академик криле. Всичко се реши от наказателната линия, след три технически нарушения за Спартак, първо на Мартин Маринов, а след това и на мениджъра на тима на пейката Богдан Петков, който получи две и напусна залата.

 

До края Александър Милов вкара пет наказателни удара, и въпреки че Спартак отговаряше, не бе достатъчно времето, за да си върне преднината.

И първата среща между двата тима завърши с точка разлика в полза на Академик - 77:76.

 

31 точки, 9 борби и 5 асистенции за Академик регистрира Александър Милов, 19 вкара Николай Николов, а 10 точки и четири откраднати топки добави Лъчезар Димитров.

 

Маринчешки с 32 бе най-резултатен за Спартак, 19 вкара Мартин Маринов, Константин Коев и Денислав Вутев - по 16, като Коев взе и 10 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - АКАДЕМИК СФ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи