24 примера за работната етика на Коби


24 примера за работната етика на Коби
(Снимка: Gulliver/GettyImages)
27-01-2020 18:28 | BGbasket.com

Майкъл Джордан, идолът на Коби, смята него за единствения, който се доближава до работната му етика. В една от биографичните книги за Джордан пише: "Той казва, че Коби е заслужил сравненията с него, заради огромния си труд. Той смята, че Коби е единственият, който е работил достатъчно, за да заслужи сравненията."

 

Тренира всяка сутрин от 5 сутринта до 7... в гимназията.

 

В гимназията кара съотборниците си да играят един на един с него до 100 точки. В най-лошия си ден, Коби печели със 100-12.

 

Частица от Коби в снимки

Трагедия! Коби Брайънт загина в катастрофа

Първите реакции след загубата на Коби

Спортните звезди в цял свят потънаха в скръб заради Коби

Предлагат на НБА завинаги да извади от употреба №24

 

Бившият играч на Лейкърс Байрън Скот разказва, че е намирал 18-годишния Коби да стреля сам в тъмната зала, 2 часа преди тренировка. "Чувах как тупка топка. Пълен мрак. Тренировката е от 11, а бе едва 9, или малко след 9. Той е там, поглеждам, и виждам Коби Брайънт. Стреля сам в тъмното. И тогава си помислих - това хлапе ще стане велик играч."

 

Дори контузен, Коби винаги е първи в залата. Разказва друг бивш играч Джон Селестанд. През сезон 1999-2000, Коби контузва китката си и Селестанд най-после решава, че ще успее да го изпревари в залата. Но на следващата сутрин, когато Селестанд влиза в нея, Коби вече е там, потен, с гипс на дясната ръка, дриблира и стреля с лявата.

 

 

Играе и в мач, използвайки лявата си ръка, след контузия в дясното рамо. Отказва да напусне и стреля с лявата ръка наказателни удари, дори вкарва един.

 

Шак разказва за тренировките му без топка: "Влизаш в залата и той тича, прави пресечки, движи се, все едно дриблира и стреля. Без топката. Смятах го за налудничаво, но явно му помагаше."

 

Крис Бош и Дуейн Уейд имат история преди Олимпийските игри в Пекин. "Бяхме в Лас Вегас и слизаме за закуска сутрин. Коби влиза с лед на коленете си и по екип, потен, тече от него потта. В 8 сутринта. Всички едва сме отворили очи, прозяваме се, а той вече е направил пълна тренировка, от три часа е на крак."

 

Историята за тренировката на Коби от 4.15 сутринта до 11, до 800 вкарани шута, се носи като легенда.

 

Съотборници разказват как Коби ги е използвал като опитни мишки - държал ги е с часове след тренировки, за да опитва нови движения върху тях.

 

През 2008-а скаут казва: "Алън Айверсън обича да играе, когато светлините са върху него. Коби обича да си свърши работата, преди изобщо светлините да са запалени."

 

Всичко в живота на Коби е подобряване, дори на най-дребните неща, непрекъснато. Той кара Найк да махнат милиметри от подметката на кецовете му, защото го правят реакциите му с една стотна от секундата по-бързи...

 

Изчислява, че трябва да свали 7 килограма преди Олимпийските игри през 2012-а, за да не го болят коленете. И го прави.

 

Слага лед на коленете си по 20 минути три пъти на ден и използва акупунктура, заради болките там, години наред.

 

Спазва изключителна диета - не консумира захар и готови храни. "Няма добавки, които да приемам в това отношение. Просто тренирам здраво и пазя определен режим на хранене. Това е най-важното, повечето играчи не се познават достатъчно добре."

 

Често гледа видео с играта си на полувремето на мачовете, като привиква и съотборниците си, за да им дава съвети и да им показва как по-лесно да стигат до позиции за атака.

 

В деня на мача, прави супер интензивни тренировки.

 

Коби Брайънт счупи всички представи за възстановяване след скъсан ахилес.

 

Връща документален филм за себе си от нулата, защото не му харесва как е направен.

 

Казва, че се е научил сам да свири Лунната соната на Бетовен на пиано.

 

Последната му страст е разказването на истории, създаде собствено шоу по подобие на Улица Сезам - Musecage - и взе Оскар за "Скъпи Баскетбол". Оскар, който според Коби значи повече от титлите в НБА.

 

Търси непрекъснато бизнес съвети от магнати, без притеснение. "Трябва да се пита. Аз правя това. Задавам въпроси и искам да знам, как те управляват бизнеса си, и как виждат света."

 

Милиардерът Крис Сака казва: "След като му заявих, че трябва да си напише домашното по инвестиции, той не спря да ми звъни, включително посред нощ. Прочел някоя статия, видял нещо в туитър, и не спира да ми задава въпроси. Жена ми вече се чудеше дали не ѝ изневерявам с Коби Брайънт..."

 

Не му пука дали е 3 сутринта, когато иска да научи нещо. "Ние сме обсебващи. Когато се интересуваш от нещо по цяло денонощие, това е мания," казва Коби честно.

 

Цитатът, с който Коби иска да бъде запомнен: "Искам хората да мислят за мен като човек, който е надскочил себе си, постигнал свръх успехи, това е. Това ще е признание, че съм вложил много работа и съм изстискал всяка капка от този портокал."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Коби Брайънт
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи