Крис Минков: В Балкан намерих моя втори дом (видео)


Крис Минков: В Балкан намерих моя втори дом (видео)
(сн. balkan-basket.com)
02-04-2020 13:01 | BGbasket.com

Баскетболистът на Балкан Крис Минков проведе видео чат с феновете на отбора в социалните мрежи. В продължение на повече от час националът отговаряше на редица въпроси, свързани с престоя му в Ботевград, сезона в Националната баскетболна лига и свободното му време.

 

Той призна, че се надява да продължи да носи зеления екип и през следващия сезон. Договорът ми с Балкан изтича. Аз имам желание да остана, зависи каква ще е ситуацията не само в България, а и по целия свят. По принцип се надявам, ако от отбора на Балкан имат интерес, да се разберем и да остана и за следващия сезон“, заяви Минков.

 

Тук намерих моя втори дом. Обстановката много ми харесва, всичко е професионално. Мисля, че и феновете до някаква степен ме харесаха“, каза още баскетболистът.

 

Той коментира и ситуацията в Националната баскетболна лига и това дали, ако първенството бъде прекратено, трябва да има нулева година или моментният лидер да бъде обявен за шампион.

 

„Всъщност аз съм пристрастен и е нормално моето мнение да бъде, че годината не трябва да бъде нулева. Нормално е и повечето първенства го направиха моментният водач в класирането да бъде обявен за шампион. Ние имаме 27 мача, от които са изиграни 20. Нормално е отборът, който се намира на първо място, да бъде обявен за шампион, но аз съм пристрастен. Има хора, които трябва да вземат това решение“, смята Минков.

 

Според него обаче не трябва да се допуска вариантът да не се играе чак до края на лятото: „Ние сме баскетболисти. Това е нашата професия и всеки един от нас иска да я упражнява. От една страна не можем да стоим вкъщи и да бездействаме, а от друга с това си изкарваме хляба. На абсолютно всеки един баскетболист му се играе. В какъв формат – дали ще е продължаване на първенството или тази лятна лига, която Йовица Арсич предлага, не знам как ще се определи. Моето мнение е, че не можем да останем до август или септември без баскетбол и без доходи."

 

Минков обаче е против идеята сезонът да се доиграва без публика. Мач пред празни трибуни е без никакъв заряд, по-скоро се усеща като тренировка. Мисля, че това е последното решение, което трябва да се вземе, особено да се играят плейофи пред празни трибуни. В този случай Балкан би бил най-ощетеният отбор, защото всички знаят, че той е с най-много фенове“, заяви той.

 

Баскетболистът на Балкан коментира и т.нар. Асоциация на играчите, която създаде доста полемики между хората в баскетболните среди.

 

В действителност по документи Асоциация няма. Имаме една група в една от социалните мрежи, в която коментираме някои неща. Не съм сигурен колко човека сме. Там всички баскетболисти даваме мнението си за цялата ситуация и какво е най-добре да се случи в момента и за играчите, и за отборите. Като цяло по документи такава Асоциация не съществува, което значи, че няма членове, но и аз присъствам в групата в социалната мрежа“, призна Минков.

 

Той обясни и защо Чавдар Костов е представлявал играчите на Общото събрание на НБЛ в понеделник. „Тази идея като цяло за Асоциацията бе на Чавдар Костов и той я сподели преди цялата ситуация с коронавируса, още докато бяхме с националния отбор. Разбрахме се, че е време, както във всяка страна, да имаме Асоциация на играчите, за да може ние да изразяваме нашето мнение. Поради тази причина, понеже той го предложи и като капитан на националния отбор, той се включи в срещата на лигата.

 

На зададен му въпрос „А допита ли се до вас Чавдар, вземайки страната на Тити“, Минков отговори: „Това е нещо, което ние, играчите, след събранието сме го обсъдили и сме се разбрали по този въпрос. Мисля, че това е нещо, което трябва да остане между нас.“

 

Какво още бе попитан Крис Минков по време на чата, гледайте във видеото.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Крис Минков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи