Георги Давидов: Ако си подадем ръка, нещата ще потръгнат


28-05-2020 16:04 | BGbasket.com

Старши треньорът на Академик София Георги Давидов взе участие в интересен разговор в проекта на Българско баскетболно общество Баскетбол ТВ и "Двоен дрибъл".

 

Целият разговор можете да чуете във видеото, а някои от акцентите прочетете тук:

 

"И ние искахме да продължим, защото младите момчета в отбора ни имаха нужда от баскетбол. Но съм съгласен с прекратяването. Ситуацията е форсмажорна, станала е, трябва да я приемем и да видим как ще продължим напред.

 

Седем месеца могат и да са катастрофа, и да са нещо преодолимо, ако човек е професионалист. Трябва да има лична дисциплина, лична отговорност.

Аз като треньор бих застанал зад първенство с 4 завъртания, но така ще трябва да се удължи сезонът. Това обаче ще е положително за баскетболната общественост. Може да се съберем треньорите, да обсъдим въпроса и да сведем един план до ръководството.

 

Втората ни лига е една интересна лига, има само два отбора, които водят тренировъчен процес. В останалите не знам как стават нещата. Ако един млад състезател не води тренировъчен процес, здрав, с мисъл, не виждам какъв е смисълът. За да се напълни втората лига, трябва да има деца, трябва да има състезатели. Там се получават много неща извън баскетбола, компрометирани...

 

Има апостоли на българския баскетбол, които не спират да правят, да създават играчи - треньори като Здравко Янчев, Петко Делев, Мъни и Янко Янчев, Иван Гогов, Лъчо и Светла Тодорова от Доростол, Николай Пеев, Атанас Кучков, Юли Аладжов, Лъчо Коцев – това са хора, чието мнение трябва да се иска.

 

Трябва да почерпим опит от Израел. Пини Гершон е българин и много близък с България. А Израел колко е напред... Там и държавата, разбира се помага. Ние имаме страшно талантливи деца, и ако успеем да се погрижим за тях, българският баскетбол го очакват добри неща следващите 5-10 години.

 

Според мен поне 50% от клубовете в България не са стриктни относно договори, плащане и т.н."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи