Ясни са всички полуфиналисти при девойките U19


16-07-2020 20:56 | BGbasket.com

Септември 97 и Славия са участниците в полуфиналите от група А на държавното първенство за девойки U19, което се провежда в зала „Триадица“ в София. Отборите записаха втори победи в групата си днес, като са с актив 2-0 и утре ще се срещнат в сблъсък за първото място в нея. От група В полуфиналистите са Берое Стара Загора и Шампион 2006.

 

В първия мач за деня Септември се наложи над Чардафон Орловец с резултат 88:35 след категорични първи три части от срещата. Борислава Мандур успя да разпредели времето между състезателките си и да даде почивка на основните през второто полувреме, за да запази силите им за предстоящите важни мачове. Интрига в срещата нямаше още от началото, когато тимът се откъсна напред, но впечатление направи непрестанната борба на момичетата от Орловец, независимо от разликата в резултата.

 

Виолета Григорова записа 28 точки и 7 борби за победителките, а 25 плюс 5 отнети топки и 4 асистенции добави Константина Какогиани. За Чардафон Йоана Янчева вкара 14 точки, а Гергана Минчева – 11.

 

В другия мач от групата Славия се наложи категорично над Левски с 91:59. Момичетата на Силвия Пеева започнаха с 12:0 и не погледнаха назад до края на срещата. На почивката преднината им вече беше близо 30 точки, а до края без проблеми я поддържаха, въпреки проблясъците в играта на "сините".

 

Ивана Николова направи дабъл дабъл от 25 точки и 10 борби за отбора си, а 23 плюс 8 записа Десислава Кантарджиева. За Левски Дарина Кочева приключи с 11 точки и 5 асистенции, а 10 вкара Десислава Андреева. Тимът на Еди Вълчев е без основни състезателки като Дарина Чимева, която скъса връзки в първия мач от финалите, и без Бетина Дончева е с травма от паузата в шампионата.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧАРДАФОН ОРЛОВЕЦ U19 - СЕПТЕМВРИ 97 U19

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ U19 - СЛАВИЯ U19

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ U19

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ U19

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ U19

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за девойки U19
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи