Виктория Маринова: Намерихме точната вакса за титлата


Виктория Маринова: Намерихме точната вакса за титлата
(Сн: balkan-basket.com)
14-08-2020 11:07 | balkan-basket.com

Юношите на Балкан до 16 години спечелиха титлата в Държавното първенство на България по баскетбол. Отборът, който е воден от треньора Виктория Маринова, победи във финала БУБА Баскетбол с 83:63 и триумфира със 7 успеха на финалите в Пловдив. Наставникът на отбора Виктория Маринова бе изключително щастлива от постигнатия успех, а ето какво каза за клубния сайт на Балкан след церемонията по награждаването:

 

- Честита титла, г-жо Маринова! Поздравления за страхотната игра на Вашия отбор. Какво е чувството да спечелите титлата на България?

- Чувството е неописуемо. Само, който не го е изпитал, няма как да знае какво е. Щастлива съм, че вложихме страшно много труд през годините с този отбор и тази година наистина се реализира с шампионска титла. С този набор 2004 година имаме две вицешампионски титли и една вицешампионска Купа на България, но това усещане да си шампион наистина е неописуемо. Много съм щастлива.

 

- Каква е оценката Ви за цялото представянето на отбора в Пловдив?

- Не мога да дам оценка за целия турнир, защото заради пандемичните условия, нямахме възможност да наблюдаваме мачовете от другата група. Графикът беше много сгъстен и в два от дните играехме по два мача. Би било нереално да давам оценка за нивото на всички отбори към момента. В нашата група имаше много хубави и завързани мачове и ние успяхме да се справим, от което съм най-доволна. 

 

- Кой отбор Ви затрудни най-много на финалите?

- След като вкарахме 46 точки на Черно море Тича значи това е отборът, който ни е затруднил най-много чисто игрово. Имахме несполучливи отворени шутове, които ни връщаха и не ни дадоха възможност да направим разлика. За мен Варна е един класен отбор, който наистина заслужаваше място в четворката. Според мен те се представиха много добре. Наистина това е отборът, който чисто резултатно най-много ни затрудни. 

 

- Във финала също не беше лесно, имаше ли момент, в който мислехте, че отборът може да загуби?

- Не. Аз вярвам в момчетата ми. Нито за секунда не съм помисляла, че може да загубим този мач.

 

- Във финала имахте възможност да се изправите срещу твой дългогодишен колега Янко Янчев, с когото сте работили заедно. Имаше ли по-различен заряд мача?

- Не съм имала по-различни емоции. Това, че сме работили заедно в годините, не създава нищо. Всеки гледа своята работа. На терена сме треньори, професионалисти. Всеки води своя мач и гони победата.

 

- Видяхме старши треньора на мъжкия отбор Йовица Арсич до Вас на пейката. Доколко това Ви помогна и как приехте жеста от негова страна?

- Щастлива съм и наистина искам да му благодаря. Йовица Арсич за мен е един много голям човек, който пожела да ми помогне и аз се възползвах от неговата помощ. Безкрайно щастлива съм, че той беше на пейката на моя отбор. Надявам се да има и други отбори, на които треньорите от НБЛ да имат същия морал и ниво да застават до колегите, които работят с подрастващи. За мен това беше един уникален жест, който ще ценя цял живот. 

 

 

- Какво бихте искали да кажете на момчетата за тяхното представяне? Положиха много усилия.

- Наистина усилията, които вложихме, се възнаграждават. Бяхме излезли от форма, бяхме на нулата и трябваше всичко да наваксаме за два месеца, което беше наистина много трудно. Благодарна съм на момчетата за труда, който положиха. За това, че влизаха с голяма отговорност и себераздаване в тренировъчния процес и явно сме намерили точната вакса, за да спечелим и титлата. 

 

Точната на датата, в която 16-годишните момчета спечелиха титлата на България, Ботевград се прости с основоположника на баскетбола в града, големият треньор Иван Колев. Ето какво сподели със сълзи в очите наставникът на Балкан Виктория Маринова:

 

"Имала съм удовослтвието Иван Колев да бъде мой треньор като състезателка. Голям човек, голям треньор и голяма личност. Всичко друго, което ще кажа за него, ще бъде малко. Поклон пред паметта му! Дано сме го зарадвали днес с титлата."

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Comments
betway
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи