Йордан Иванов: На първо място не трябва да е медалът, а развитието на всеки играч


Йордан Иванов: На първо място не трябва да е медалът, а развитието на всеки играч
(сн. Николай Христов, balkan-basket.com)
19-08-2020 19:22 | Мария Маринова

Старши треньорът на Академик Бултекс 99 U14 Йордан Иванов бе доволен от представянето на своя отбор във финалите на Държавното първенство. Пловдивчани останаха със сребърните медали, след като допуснаха обрат срещу Балкан в мача за титлата, а пред BGbasket.com наставникът обясни и причините за този развой на срещата.

 

„Няма статистика, но вероятно техническите грешки, които сме допуснали, са доста голям брой. Това доведе до бързи атаки на противника и преднината, която имахме, се стопи бързо. Защитата, която бяхме решили да играем срещу Гавалюгов, не даде много добър резултат. След поредица от негови стрелби от далечно разстояние мачът отиде в негативна посока за нас. Направихме опити да променим някои части от играта и да се върнем, но не ни достигнаха и умения. Отборът на Ботевград е наистина много обигран и опитен. От европейските турнири, които са играли, си личи, че момчетата са придобили много голяма рутина. Допускат много по-малко грешки в ситуации, които ние решаваме по-трудно. Абсолютно заслужено си спечелиха мача“, заяви Иванов.


Той направи равносметка и на показаното от Академик по време на финалите: „Доволен съм изключително много от моя отбор през целия турнир. Нямаше мач, който да играят без желание и настроение. Показаха израстване. Винаги съм им казвал, че не на първо място трябва да е медалът, а развитието на всеки един от тях, за да стигнат да играят баскетбол на ниво мъже. Много хубав мач стана от гледна точка на това, че през годината не сме имали такива сблъсъци. Мисля, че дори и след загуба, ние спечелихме нещо от този мач. Продължаваме напред.“

 

Иванов смята, че на изминалото първенство е имало много деца с потенциал. „Нивото на турнира според мен е прилично. Във всеки отбор имаше поне по едно или две момчета, които показаха, че вероятно, ако тренират добре и ние, треньорите, работим усърдно с тях, наистина могат да стигнат ниво мъже, защото са талантливи. Това трябва да ни бъде целта“, завърши треньорът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета U14, Йордан Иванов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи