Петко Маринов призна: Академик София няма да има


Петко Маринов призна: Академик София няма да има
16-09-2020 11:05 | sportal.bg

Официалното потвърждение, че Академик София няма да съществува на баскетболната карта на България, най-после дойде от Петко Маринов. Легендата потвърди пред „Тема Спорт“, че проектът в Правец приключва без време.

 

Хората, от които зависеше финансирането на Академик, буквално в последния момент решиха да оставят всички треньори и играчи в кошмарно положение да си търсят отбори месец преди старта на новия сезон.

 

Новината циркулира от няколко седмици, а по информация на BGbasket.com е факт от деня на жребия за НБЛ. Няколко седмици по-рано не е имало никакви подобни индикации, като част от играчите подписаха и нови договори с клуба в началото на лятото.

 

Няма да има и школа на Академик в Правец, като вероятно в града ще сформират състав на любителски начала за А група.

 

Според информацията на "Мач Телеграф" и "Тема Спорт" тежката задача да информира всички играчи и треньори за закриването на „студентите“ е била поставена на Петко Маринов, който в последната година беше председател на УС на клуба ПБК Академик.

 

“Запознати сме със ситуацията от няколко дни. Да, отборът няма да играе в първенството. Изключително съм разочарован и ми е мъчно, тъй като направихме доста хубави неща през последните години. Вкарахме 5 човека в националните отбори и болшинството от играчите израснаха много. Да не говоря за треньорите Георги Давидов и Даниел Клечков, които са отлични специалисти, но сега са без работа”, коментира Петко Маринов пред “Мач Телеграф”.

 

С нов клуб вече е Андрей Иванов, който премина в Ямбол, но останалите баскетболисти от мъжкия тим продължават да си търсят нови отбори.

 

След оттеглянето на "студентите" се очертава сезон 2020/21 на Националната баскетболна лига да се проведе с участието на 9 отбора. Утре се очаква провеждането на обсъждане с участието на НБЛ и клубовете, за да бъде решено как ще се процедира с първенството. Основният въпрос ще е свързан с това, далия деветият в крайното класиране ще изпада, каквато по принцип е съдбата на последния в шампионата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи