Цветомир Чернокожев: Не мога да повярвам, че се стигна до разпадане на Академик


Цветомир Чернокожев: Не мога да повярвам, че се стигна до разпадане на Академик
(сн. balkan-basket.com)
18-09-2020 15:10 | balkan-basket.com | BGbasket.com

Бившият баскетболист на Академик София Цветомир Чернокожев написа емоционално послание в социалните мрежи по повод оттеглянето на тима от първенствата. През този сезон националът ще играе в словашкия Левице, но преди това прекара цялата с кариера в Правец.


Ето как Чернокожев коментира случващото се с Академик:

 

„Изключително неприятно е да се случва подобно нещо, в който и да е отбор без значение в какъв спорт, но още по-тъжно е, когато се случи на отбора, в който си прекарал половината си живот! Знам какво беше Лукойл Академик, когато стъпих за първи път в Правец и все още не мога да повярвам, че се стигна до тук.

 

Изключително горд съм, че прекарах в този отбор девет години, изпълнени с много емоции, безброй тренировки и мачове. Минах през много моменти - и хубави, и не чак толкова, не е било лесно в никакъв случай, но годините ми там ще останат незабравими със спомените и с приятелствата, които създадох , а те са наистина много. И ако сега бях на 11 и имах възможност да избирам, пак бих избрал да мина по същия път със същите хора .

 

Още когато ни събираха като малки ние знаехме, че повечето деца само мечтаят да са на нашето място. Условията бяха едни от най-добрите в България, това беше ясно, но друго беше най-хубавото, неописуемата атмосфера, когато печелеха титлите една след друга, в ежедневието си да виждаш идолите си и играчи от изключително високо ниво и може да попиваш от тях непрекъснато от играта им и от тяхното поведение в залата и извън нея, беше уникално!

 

Изключително е тежка ситуацията за всички в клуба, за всички момчета, треньори, които остават без работа или без отбори в този труден момент и искам да благодаря, както на треньорите безсъмнено за работата, но и на всички хора, които се грижиха за нас през годините, а те не са никак малко. В залата, там където живеехме и дори в училище, направиха така, че от нас се искаше да мислим само за баскетбол, радвам се, че бях част от това семейство!

 

Вярвам, че тези трудни дни ще преминат и след тях ще има отново хубави моменти!"

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик София, Цветомир Чернокожев
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи