Александър Янев: Гордея се, че успях да се докосна до философията на Симеон Варчев


Александър Янев: Гордея се, че успях да се докосна до философията на Симеон Варчев
(сн. FIBA.basketball)
25-11-2020 09:06 | BGbasket.com

Кончината на Симеон Варчев развълнува цялата баскетболна общественост у нас. Националът Александър Янев също не остана равнодушен към случващото се и сподели емоционални думи за легендарния треньор в социалните мрежи:

 

„Симеон Варчев... Гордея се, че успях да хвана немалка част от и да се докосна до философията на Симеон Варчев. Гордея се, че имах възможността да ме тренира легендата на българския баскетбол Симеон Варчев. Гордея се, че ТОЙ ме научи на това как да живея с баскетбола и как да живея чрез баскетбола. Гордея се, че познавах велика личност като Симеон Варчев. Благодарение на него Варна има един единствен отборен спорт с успехи за последните 40 години... и това е баскетболът.

 

Дисциплина, възпитание, уважение, професионализъм, воля, отговорност, да живееш за тази игра - баскетбол, това са малкото неща, които аз успех да науча от теб, тренер. Няма да забравя един ден как той ме извика след тренировка и ми каза: Днес си загуби времето в залата, Сашо, даже не съм забелязал, че си бил на тренировка. Аз, естествено, не знаех какво да му отговоря, а той продължи: Ако не идваш тук всеки ден да ставаш по-добър и да правиш поне едно нещо по-добре от вчера, значи си губиш времето. Стягай се!

 

Поклон пред светлата му памет!“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Янев, Симеон Варчев
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи