Венцислав Стоев се сбогува емоционално с баскетбола


Венцислав Стоев се сбогува емоционално с баскетбола
(сн. balkan-basket.com)
11-02-2021 14:05 | BGbasket.com

Един от младите баскетболни треньори в България спира с баскетбола. След години, прекарани като състезател в школата на Балкан, а след това и като наставник на подрастващите, Венцислав Стоев обяви, че ще търси ново поприще за развитие. През миналото лято той спечели бронз от Държавното първенство с 12-годишните момчета на ботевградския клуб, а през последните месеци работеше в школата на Берое.

 

Ето какво написа Стоев в социалните мрежи:

 

„До скоро, Баскетбол! Искам да изкажа най-искрени благодарности на хората и организациите, които ми помогнаха да стана треньора, който съм. Няма да изреждам имена - не, за да не пропусна някой, а защото те знаят кои са - знаят как присъствах на всяка тяхна тренировка с тетрадка и записвах всичко, знаят как питах за всякакви детайли, знаят как ги разпитвах кое, как, кога и защо да работя. Благодаря ви - вие ме направихте по-добър треньор и по-добър човек!

 

Вече ще бъда в публиката, където планирам да си остана, наслаждавайки се на играта по различен начин.

 

За треньорите (млади и стари, бивши и настоящи): не се примирявайте! Не се примирявайте с липсата на деца, защото хубави и качествени деца има. Не се примирявайте с ниските осигуровки, не се примирявайте, ако тренирате (и вие, и децата) в студена зала, не се примирявайте, ако нямате подходящи условия.

 

Истината - ние сами сме си виновни за липсата на качествени деца в баскетболните зали, сами сме си виновни за търпението да не ни осигуряват като всички останали квалифицирани професионалисти.

 

Винаги съм работел с огромно желание и страст. Именно затова оставам оптимист и ще продължа да вярвам, че българският баскетбол ще изплува от дъното."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Венцислав Стоев
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи