Убедителен Черноморец удари Спартак и влезе в четворката


Убедителен Черноморец удари Спартак и влезе в четворката
(сн. НБЛ)
17-04-2021 20:37 | BGbasket.com

Черноморец е отборът, който се присъедини към лидерите в НБЛ и завърши на престижната четвърта позиция в редовния сезон. В днешния последен 27-и кръг бургазлии се наложиха над Спартак Плевен с резултат 95:75. Така те завършват с баланс от по 12 победи и загуби и си осигуриха домакинско предимство за първия кръг на плейофите. Предвид развоя на днешните мачове, там съперник ще му бъде отборът на Академик Пловдив.

 

За плевенчани още преди днешния кръг беше ясно, че ще завърши на осма позиция, което означава, че ще се изправи срещу лидера Рилски спортист в първия кръг от плейофите. Спартак завършва редовния сезон с актив 4-20.

 

Гостите направиха няколко успешни нападения в първите минути, но след това мачът бързо се завърза и след няколко смени на водачеството се стигна до 23:22 в полза на Спартак. Темпото се запази до почивката и след нови обрати плевенчани отново бяха с точка напред при 40:39.

 

Серия от 15:2 за домакините късно в третата част доведе до обрат, като те поведоха и не погледнаха назад до края на срещата. Стабилна игра до края запази стабилен аванс за Черноморец и доведе до убедителното завършване на редовния сезон.

 

Уендъл Люис записа 24 точки и 5 борби за победителите, Даянте Болдуин добави 18 плюс по 4 борби и асистенции, а с 14 точки и 7 борби приключи Константин Коев.

 

За Спартак Мартин Маринов наниза 26 точки (5 тройки), а с 21 завърши Ивко Ивков.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черноморец, Спартак Плевен, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи