Георги Ганчев: Не мисля, че може да ни се случи нещо по-лошо от този сезон


Георги Ганчев: Не мисля, че може да ни се случи нещо по-лошо от този сезон
18-04-2021 12:05 | narodensport.eu

Президентът на Черно море Тича д-р Георги Ганчев направи равносметка на представянето на „моряците“ през изминалия сезон. Варненският тим завърши на последното девето място в крайното класиране и няма да играе в плейофите.

 

„За съжаление такава е действителността в момента. Не успяхме за малко да се класираме за плейофите, каквато беше и нашата първоначална задача. Има и обективни, и субективни причини за това. Обективните всички ги знаете - с много нисък бюджет сме, контузии през целия сезон, тази пандемия. Субективните са въпрос на анализ през следващите седмици, защото не е редно да даваме прибързани оценки, но така или иначе аз го казах - това не е Черно море“, заяви Ганчев пред narodensport.eu.

 

Аз искрено се надявам, че ще можем през следващия сезон и да направим един силен и конкурентноспособен отбор и да се върнем там, където винаги ни е било мястото - сред най-добрите отбори в България. Конкретно за последните няколко мача, когато се решаваха плейофите, аз го отдавам и на липса на шанс. Всички видяхте - в Плевен съвсем нелепо загубихме спечелен мач, след това тук с Берое по същия начин и общо взето с това приключиха нашите надежди за по-добро представяне“, допълни той.

 

През този сезон Черно море Тича отново разчиташе на много състезатели от школата. Трудно е да бъде преценено дали младите имат някакво развитие, защото когато се налагаше да играят само те, беше тежко, защото излизаме срещу една превъзхождаща селекция, срещу играчи, които струват доста пари, които физически и технически са по-добри от нашите момчета. Все пак на 17-18 години не можем да бъдем в такава светлина, в каквато ни се иска да виждаме отбора като цяло. Сега предстоят финали за старшата възраст, там вече ще се проличи какво е състоянието на младите. Аз мисля, че няма да имаме проблем и всичко ще е наред. Но когато изцяло отговорността пада върху тях е трудно да им се дава оценка“, смята Ганчев.

 

В последния мач от редовния сезон срещу Левски Лукойл в събота Черно море Тича бе воден от помощника Даниел Клечков, вместо от старши треньора Галин Стоянов. „Ще имаме официално становище, най-вероятно следващата седмица. Така или иначе първенството вече беше решено“, заяви президентът на Черно Море Тича.

 

Въпреки всички проблеми през този сезон, той се надява лошото за „моряците“ да е останало зад гърба им. „Аз съм болен черноморец и винаги съм оптимист. Не мисля, че може, да не предизвиквам съдбата, да ни се случи нещо по-лошо от този сезон. Трябва да положим максимални усилия. Убеден съм, че нашата баскетболна общественост най-накрая ще се събуди и ще помогне да се върнем на подобаващо място, завърши Ганчев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Георги Ганчев
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи