200 деца участваха на турнирите в памет на Румен Пейчев и Красимира Гогова


200 деца участваха на турнирите в памет на Румен Пейчев и Красимира Гогова
(сн. Йордан Михайлов)
26-04-2021 16:37 | BGbasket.com

200 деца участваха в турнирите по баскетбол за 10-годишни (родени след 01.01.2011 г.) момчета и момичета, които се проведоха този уикенд в памет на Румен Пейчев и Красимира Гогова. Надпреварите са организирани от управителя на „Фрий Медиа Груп“ ООД и член на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол Тодор Иванов.


В уникалното спортно съоръжение на частното училище „Свети Георги“ малчуганите от Шампион 2006, ЦСКА, Рилски спортист, БУБА Баскетбол, Спортни таланти и Балкан при момчетата и Шампион 2006, Локомотив, Левски, Септември, Рилски спортист и Монтана 2003 при момичетата, останаха очаровани от обстановката.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ТУРНИРА ЗА МОМЧЕТА U10 В ПАМЕТ НА РУМЕН ПЕЙЧЕВ

 

В тези мачове победата бе за баскетбола - този уникален спорт, който вече има нови фенове. Всяко дете заяви своята отговорност да тренира с още по-голямо усърдие. 

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ТУРНИРА ЗА МОМИЧЕТА U10 В ПАМЕТ НА КРАСИМИРА ГОГОВА

 

Любопитното е, че колкото и да е изненадващо, участващите сред момичетата бяха повече от момчетата - 115 срещу 85! Това е една малка инвестиция за бъдещето, но оттук нататък всичко е в ръцете на треньорите, които са направили първата крачка - да съберат децата.

 

Всички получиха награди, медали, лакомства, топки, купи и плакети, като последните бяха осигурени от семейството на Краси Гогова.

 

 

Организаторът в лицето на Тодор Иванов изказва специални благодарности на хората, които отделиха от своето време в слънчевия уикенд на наградят децата, като президентът на баскетболната федерация и единствен българин, играл в НБА, Георги Глушков, треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов, бившият национал и състезател на ЦСКА Любомир Амиорков, бившата национална състезателка и най-близка приятелка на Красимира Гогова - Красимира Банова и специално на съдиите Деляна Кадиева и Божидар Йорданов, които се отказаха от своите хонорари и свириха безвъзмездно за каузата „Да запалим повече деца за най-великата игра“.

 

Както винаги се случва у нас обаче, в кацата с мед бе сложена и лъжица катран. Неуважението между треньори и хора в баскетбола, което за съжаление е неизменен спътник на живота у нас, се проявиха и на този турнир, което предизвиква въпроса дали има смисъл от такива инициативи...

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Румен Пейчев, Красимира Гогова
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи