Мицич: Показахме на себе си, че сме достатъчно добри да спечелим Евролигата


Мицич: Показахме на себе си, че сме достатъчно добри да спечелим Евролигата
(сн. euroleague.net)
31-05-2021 11:17 | BGbasket.com

Баскетболистът на Анадолу Ефес Василие Мицич бе избран за Най-полезен играч във Финалната четворка на Евролигата. Ето какво заяви той, след като отборът му спечели трофея, побеждавайки в решителния мач Барселона:

 

„Наистина не ме интересуват индивидуалните награди. Много съм щастлив, заради начина, по който дойдох в Ефес, за начина, по който се държахме заедно в първата година и след това всички питаха за нас. Накрая показахме на себе си, че сме добри. Достатъчно добри, за да спечелим това първенство. И аз наистина се гордея с историята на този клуб.

 

Невероятно е. Ако говорим стратегически, най-важното беше да играем до последната секунда от мача. Знаехме срещу какъв отбор се изправяме, те са с най-добрата защита тази година, но в нападение ние имаме много талантлив отбор и знаехме, че те обичайно не се срещат с начина, по който играем ние. Знаехме, че имаме много оръжия, и че винаги можем да атакуваме най-слабия им играч и се опитахме това и сега. Другото нещо беше агресията, ние наистина реагирахме по добър начин в защита и не позволихме на най-добрите им състезатели да играят добре. Като цяло беше невероятен мач.

 

За тези три сезона, които изиграхме, поне аз разбрах много бързо какъв треньор имам в отбора. Той обича да дава свобода на играчите, които боравят с топката и ако вие сами осъзнавате грешките си, можете да имате наистина добри отношения с него. Мисля, че същото е и с Шейн. Така че, ако започнете зле или нямате добър ритъм, можете да се върнете в ритъма през второто полувреме или през последните две минути, защото той вярва във вас. Това се случи днес. Знам, че не играх толкова добре през първото полувреме, но бяхме там, бяхме съсредоточени и в края взехме топката и играхме, както искахме.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига, Анадолу Ефес
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи