В Балкан все още не са решили българин или чужденец да е новият треньор на мъжкия отбор


В Балкан все още не са решили българин или чужденец да е новият треньор на мъжкия отбор
(сн. balkan-basket.com)
09-06-2021 13:56 | Мария Маринова

В Балкан все още не са взели решение за това кой ще е новият треньор на мъжкия отбор, нито пък дали това ще бъде българин или чужденец. Това признаха от клуба по време на днешната пресконференция в Ботевград.

 

Мнението си по темата сподели и новият генерален мениджър Сашо Везенков: „Говорихме на тема треньор. Аз съм за това да не се бърза. За моя пост отдавна говорим, но се случи в последните десет дни, за което още веднъж благодаря. Малко съм объркан на тема треньор лично аз. Работил съм в такава организация, в която треньорът е назначаван с консенсус, след като всички сме били на едно мнение, а не еднолично. Треньорът ще бъде назначен след разговори с кмета и с президента на клуба. Объркан съм дали да бъде българин или чужденец, затова помолих кмета за 15 дни, в които всички възможни имена, които имаме, още веднъж да ги прегледаме, защото Ботевград е особен град. Довеждаш някого, слагаш го тук, идва есента, малко е мрачно, пада мъглата, почва носталгията и всички започват да ни се хвалят колко разбират от баскетбол. Когато обаче всички сме съгласни за това, ние ще го обявим.“

 

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов допълни: “Да, водили сме някои разговори, дори някои конкретни имена са споменавани като някои възможности, разбирате, че сме началото на юни. Естествено, треньорът ще има основна роля в селекцията, която ще прави в последствие. Не бих казал, че времето толкова ни е притиснало, че трябва утре да обявим името. Сигурно до края на месеца ще имаме, ако не конкретно име, поне яснота българин или чужденец. Естествено, началото на юли няма накъде повече да се изчаква, защото започват вече разговори със състезатели.“

 

„Има някои състезатели с договори за следващия сезон, други с изтекли, ще дадем възможност вече и на Сашо Везенков, който ще има основна роля при правенето, обсъждането и коментирането на селекцията заедно с треньора. Нашето желание на всички, говоря като фен на баскетбола и Балкан, искаме отборът да е така селектиран, че да показва атрактивна игра, да се раздава докрай. Ако има и възможностите, ще печели по-често, отколкото ще губи. Няма да казвам всеки мач, естествено“, каза още градоначалникът.

 

„Най-добрият барометър дали сме си свършили работата, е присъствието на хората в залите. Да се надяваме, че тази година няма да има тези ограничения, с тази уговорка. Не можем да го предвидим, не зависи от нас, само може да се надяваме. Видяхме какво означава едно първенство и един Балкан без публика. Не казвам, че това служи като оправдание, но голяма част от смисъла да съществува този отбор, го нямаше“, добави Гавалюгов.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Иван Гавалюгов, Сашо Везенков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи