Венсан Коле: Разочарован съм от резултата, но се гордея с играчите си


Венсан Коле: Разочарован съм от резултата, но се гордея с играчите си
(сн. FIBA.basketball)
07-08-2021 10:00 | BGbasket.com

Старши треньорът на Франция Венсан Коле изпитваше смесени чувства след мача за титлата на Олимпийските игри в Токио. „Петлите“ отстъпиха на фаворита САЩ, но преди това постигнаха пет последователни победи.

 

„Разочарован съм от резултата, но в същото време се гордея с играчите си и с това, което показаха - не само в този мач, но и в целия турнир. Бихме се от първата до последната минута срещу отбора на САЩ. Играхме със сърце и интелигентност. Нашата цел, след победата срещу Словения, беше да спечелим този мач. Знаехме, че САЩ ще бъдат фаворити, че те все още са най-добрият отбор в турнира, но също така знаехме, че в мач всичко е възможно“, заяви Коле.

 

„Бъдещето изглежда светло. Олимпиадата остава основното състезание в баскетбола и видяхме, че американците изпратиха голям отбор. Всичко това обаче трябва да ни направи още по-взискателни. Това е манталитетът на тази група. Трябва да продължим да работим и да използваме тази болка. Трябва да бъдем по-добри, защото искаме да печелим“, каза още наставникът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпийски игри, Токио 2020, Франция, Венсан Коле
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи