Рилски спортист се изправя срещу познат съперник във ФИБА Къп


Рилски спортист се изправя срещу познат съперник във ФИБА Къп
(сн. НБЛ)
27-10-2021 12:09 | BGbasket.com

Рилски спортист приема днес Киев Баскет в третия си мач от груповата фаза на ФИБА Къп. Двубоят е от 19:00 часа в „Арена Самоков“.

 

Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров загубиха първите си две срещи в групата и победата днес би била изключително важна, за да съхрани шансовете им за следващия етап.

 

Задачата им обаче няма да бъде никак лесна, тъй като Киев Баскет е лидер във временното класиране без поражение до момента. Именно заради това и специалистите от bwin дават предимство на гостите в този мач, като коефициентът за тяхна победа е 1.35. Успех за домакините е оценен с 2.95.

 

Тези отбори бяха в една група и през миналия сезон, като Рилски спортист постигна драматичен обрат срещу този съперник в последния кръг в Самоков със 74:69. Тогава се получи тройна въртележка, като и двата тима продължиха напред – украинският като втори в групата, а българският – като най-добър трети отбор.

 

И докато носителите на Купата на България запазиха почти целия си състав от миналия сезон, съперникът е с почти изцяло обновен ростер.

 

Макар да не е фаворит в срещата, Рилски спортист ще има още едно предимство – своите фенове. От клуба обявиха, че ще допускат привърженици в залата, стига да спазват изискването на здравните власти за т.нар. „зелен сертификат“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Рилски спортист, Киев Баскет
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи