Рилски спортист с 5/5 след победа над Берое в Стара Загора


Рилски спортист с 5/5 след победа над Берое в Стара Загора
06-11-2021 20:52 | BGbasket.com

Рилски спортист продължава да е единственият непобеден отбор в НБЛ. Тимът се наложи над Берое като гост в петия кръг от редовния сезон с 90:79. Това е втора победа като гост за тима тази седмица, след като той направи страхотен обрат в Израел в мача си от ФИБА Къп. Берое игра силно срещу класния си съперник, но в края гостите бяха по-стабилни и взеха своето. В следващия кръг Рилски спортист гостува на Балкан в дербито на първите два отбора в класирането, а Берое гостува на Черноморец.

 

Изключително равностойна първа четвърт премина през няколко смени на водачеството, а домакините я завършиха по-силно и поведоха с 25:21. Темпото се запази до почивката и след няколко нови обрата този път гостите бяха с четири точки напред при 46:42.

 

Силно начало на второ полувреме бързо увеличи разликата на Рилецо, като тя стигна до 15 точки. Беройци не спираха да играят силно и намалиха разликата на 10 точки след края на третия период, а в началото на последния се приближиха опасно при 72:76. Рилски спортист обаче бързо навакса преднината си и скоро я направи двуцифрена, за да я запази до края на мача.

 

Самоковци спечелиха категорично борбата под коша, като това беше голямата разлика между отборите. Те имаха предимство и в успеваемостта от тройката, асистенциите и отнетите топки и извършиха по-малко грешки.

 

Трей Портър направи дабъл дабъл от 22 точки и 17 борби за победата, 16 вкара Ей Джей Хес, а 14 – Брандън Браун.

 

Антон Кук записа 24 точки и 7 асистенции за Берое, а с 21 точки и 7 борби се отчете Александър Янев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи