Бойко Миленков: Определено имаме проблем с комуникацията


Бойко Миленков: Определено имаме проблем с комуникацията
(сн. НБЛ)
06-11-2021 23:17 | Макс спорт 2

 Старши треньорът на Берое Бойко Миленков смята, че отборът му има проблем с комуникацията. Това призна той след загубата от Рилски спортист у дома, а ето какво още сподели за мача:

 

"Доволен съм от старанието, което положихме, но това не беше покрито с личните отговорности, които бяхме поставили. Специално си бяхме говорили за техния най-полезен играч - Трей Портър, който днес ни изкърти. Изрично наблегнахме върху неговото опазване, защото се бори много. Ако го бяхме спрели, можеха да се получат нещата. Надбориха ни тотално - 18-19 борби в нападение срещу само 6 за нас. Това е основната разлика според мен.

От началото на сезона имаме проблеми с комуникацията, някои хора изобщо не говорят. Бяхме акцентирали да оставяме Деян Карамфилов сам, но не чак толкова, колкото се получи няколко пъти. Определено имаме проблем с комуникацията и защитата като цяло.

На фона на играта, която показваме, тези победи ни държат емоционално. Ние продължаваме да не играем добре и ако не бяхме постигнали тези победи, щяхме да сме в много тежка ситуация. Те ни държат да сме по-позитивни. Оттук нататък ще се учим да говорим и да подобряваме защитата ни, защото ако не го правим, то ще вървим само надолу."

Капитанът на тима Александър Янев допълни: "Не мога да кажа, че не ни достигна вяра. Направихме елементарни грешки в последната част. Когато ги направиш срещу отбор като Рилски, веднага се наказват с лесни тройки или лесни кошове. Бяхме ги настигнали, разликата бе 3-4 точки, но Рилски веднага се възползва от нашите грешки. Не можем да играем по този начин. Ще си направим изводите.

Зоната не ни е основната защита. Гледахме да сменим ритъма. Отдавам го на концентрация. Някои играчи, когато дойдат за мач, трябва да бъдат с главите си. Нашата работа е да дойдем в залата за два часа и да играем баскетбол. Ако не са, по-добре да седнат на пейката и да кажат, че днес не са добре. Рилски спортист е добър отбор, но ние не можем да правим такива елементарни грешки.

В следващите седмици трябва да подобрим защитата. Имаме 20 дни за тренировки, за да подобрим някои неща. Първенството е дълго. Имаме още доста мачове. Надявам се да играем все по-добре. Ще видим как ще ни се отрази почивката."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Бойко Миленков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи