Людмил Хаджисотиров: Годината беше най-добрата в историята на Рилски спортист, но остана и малко горчивина


Людмил Хаджисотиров: Годината беше най-добрата в историята на Рилски спортист, но остана и малко горчивина
(сн. НБЛ)
01-01-2022 10:12 | Мария Маринова

В началото на новата 2022 година BGbasket.com се обърна към всички треньори на отборите от мъжкото първенство, за да направят равносметка на изминалата година, да споделят какво очакват от следващата, както и какво е мнението им за настоящото първенство. Ето какво сподели наставникът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров:

 

- Каква година изпращате?

 

- Честно казано, смятам, че годината бе доста добра – най-добра в историята на Рилски спортист от професионална гледна точка. За първи път бяхме начело в редовния сезон през миналия шампионат, спечелихме две купи, играхме плейофи във ФИБА Къп и финал в първенството. Не мога да се оплача. Всичко беше изпълнено почти на максимум. Естествено, остана ни и малко горчивина и нещо, което да преследваме, а именно титлата в НБЛ. Като цяло беше една много хубава година.

 

- Как виждате първенството до момента?

 

- Хубаво е, че има десети тим – Шумен. Варна като млад отбор също играе по-агресивно и оказва съпротива на всички останали. Освен основните състави, които имат водеща роля, очевидно е, че Плевен са по-силни тази година и с добра селекция. Като цяло това прави по-равностойно първенството и по-интересно. Като класа не мога да кажа, че е по-силно от миналата година или по-слабо. Мисля, че е подобно.

 

- Какво си пожелавате за новата година?

 

- Пожелавам си каквото и всички хора най-вероятно – здраве за всички и да се върнем възможно най-близо до старото нормално, което имахме като живот и функциониране. Пожелавам да бъдат добри хората като цяло и българският баскетбол да има една успешна година – и Рилски спортист, и националният отбор на първо място. Има европейско първенство и световни квалификации. Дай, Боже, нещата да се случат по най-добрия начин за всички. В професионален план за Рилски спортист си пожелавам да достигнем потенциала си на максимум. Вярвам, че това ще отговаря на възможно най-добрите резултати, но пак е свързано със здравето. Пожелавам го на всички, както и да имат една хубава година.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи