Вторите в света волейболисти са Отбор на годината


Вторите в света волейболисти са Отбор на годината
(сн. viasport.bg)
09-01-2022 16:04 | viasport.bg

Националният тим по волейбол за юноши под 19 г. бе определен за Най-добър отбор при подрастващите за 2021 г. в анкетата на Viasport.bg.

 

През изминалата година момчетата на треньора Мартин Стоев спечелиха сребърните медали от световното първенство в Техеран и балканската титла за младежи под 20 г. в Косово и стигнаха по безапелационен начин до купата в класацията с актив от 1040 точки.

 

Всъщност, това е втори трофей за младите „лъвчета“, които бяха №1 и през 2019 г., когато стигнаха до второто място в Европа за юноши под 17 г.

 

В допитването до спортните журналисти точки получиха общо 6 отбора. По 50 точки получиха националният отбор по тенис за девойки до 14 г., който спечели сребърни медали от световното и европейско първенство, както и националният отбор по бокс за младежи до 17 г., спечели 4 медала от европейското първенство в Будва.

 

Освен тях гласове в допитването взеха националният ансамбъл по художествена гимнастика за девойки, националният отбор по футбол за юноши до 17 г. и националния отбор по естетическа групова гимнастика.

 

Капитанът на волейболистите Владимир Гърков получи купата за победител и благодари от името на целия отбор.

„Благодаря на всички, които са гласували за нас. Благодаря и на волейболната федерация, че ни осигури всички възможни условия да постигнем успехите си. Пожелавам на всички спортисти да са живи и здрави“, каза Гърков.

„Радвам се, че имам възможността да наградя тези момчета. Те ни донесоха много радост. Пожелавам на всички федерации да имат подрастващи и да им осигурят подходящи условия за подготовка. В тези младежи е бъдещето. Пожелавам на всички да продължат да следват мечтите си и да вярват, че резултатите ще дойдат“, коментира президентът на БФВ Любо Ганев при награждаването.

 

Пълното класиране може да видите ТУК.

 

Пълен запис на церемонията, ВИЖТЕ ТУК

 

Фотогалерия, ВИЖТЕ ТУК

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи