Бойко Миленков: Искам и вярвам, че ще завършим сезона, но не зависи само от нас


Бойко Миленков: Искам и вярвам, че ще завършим сезона, но не зависи само от нас
(сн. НБЛ)
09-04-2022 21:41 | BGbasket.com

Наставникът на Берое Бойко Миленков коментира загубата на тима си от Черноморец в НБЛ. Както Александър Янев преди него, той също имаше да каже доста неща за това, през което тимът преминава в момента:

 

„Сашо Янев беше доста емоционален, той носи голяма отговорност и е сериозно момче – разбирам го напълно. Аз казах преди мача – ние от Купата реално сме на три тренировки. Освен това някои играчи влизат за първи път в зала от пет дни. За мача не искам да говоря – това не е реалистично.

Първо искам да благодаря, че ние сме тук днес, защото нашата история можеше да приключи още преди три дни. И предни години сме попадали в подобни ситуации и винаги сме се измъквали по някакъв начин, но сега нещата са доста по-сериозни. Искам да благодаря на един човек, който винаги ни е помагал, и този път отново ни подаде ръка отново да продължим да съществуваме. В Стара Загора футболният отбор има проблеми и цялото внимание на общината е насочено към него. Но аз смятам, че Живко Тодоров винаги е бил лоялен към нас, както ние се към него, и че ще балансира нещата и ще ни помогне. Не се надявам, а вярвам в подкрепата на кмета, за да излезем от тази ситуация.

 

Разбрахме се който дойде в залата да тренира. На Обина Олека му спестих доста неща, защото той се оправдава с болки в коляното, но ако си чужденец и си поне малко си професионалист, ще се погрижиш за физическото си състояние и в момента, в който се получат парите, ще дойдеш в някаква форма. А той не беше излизал от хотелската си стая и на всичко отгоре днес използваше епитети. Само той си е виновен – това е положението с него.

 

Естествено, че очаквам всички на тренировка. За пореден път казвам – момчетата са пичове и вярвам, че ще дойдат. Както казах – един човек ни помогна, все още имаме някакви закъснения, не са нещо драматично. Не навсякъде в България всичко е перфектно. Явно ние сме по-чувствителни. Особено чужденците изпадат в едни крайности – започват да си използват техни клишета. По никакъв начин не ги обвинявам, просто манталитетът е различен.

 

На всички ни се иска Берое да завърши сезона. Смятам, че имаме какво да покажем. Естествено, че искам и че вярвам. Дали това ще се случи, не зависи само от нас.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Миленков, Берое, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи