Левски се справи без проблеми с Берое в София


Левски се справи без проблеми с Берое в София
(сн. НБЛ)
22-04-2022 17:33 | BGbasket.com

Левски победи Берое с 86:68 в мач от 26-ия кръг на Националната баскетболна лига, а домакините изиграха още един мач без Ивица Радич, Марио Литъл и Асен Великов. Съвсем малко игра в двубоя и Венци Петков. Берое обаче бе с още по-сериозни липси - Александър Янев не влезе в игра, а Обина Олека не пътува за София. Така старозагорци останаха с един висок играч, а на моменти играеха и без център, с Дамян Минков на нисък пост.

 

Двубоят премина съвсем очаквано в лежерно темпо, без никакво напрежение в двата тима. Още преди този кръг и за Левски, и за Берое бе ясно, че финишират редовния сезон съответно трети и шести, и ще играят помежду си в първия кръг от плейофите.

 

За "сините" мачът бе отлична възможност за игрова практика на Чавдар Костов и Христо Захариев, а Бойко Миленков още рано в срещата пусна юношите на терена. Левски взе малка преднина в първата четвърт, но така и не се откъсна в резултата през първото полувреме. В един момент от втората част Берое дори успя да поведе след серия от 9:0. Домакините реагираха бързо и си върнаха водачеството до почивката за 47:38. Сериозният брой грешки на сметката на Левски бе в основата на малката разлика на полувремето.

 

След подновяването на играта вече "сините" започнаха да трупат аванс, който стигна до 23 точки след третата част, и остана да се доиграва мачът протоколно. Берое успя да съкрати за малко изоставането под 15 точки, но бързо Левски си върна над 20 преднина.

 

Най-резултатен за Левски беше Цветомир Чернокожев с 27 точки и 7 борби, а Зейн Ноулс оформи дабъл-дабъл от 21 точки и 12 борби.

За Берое 18 точки реализира Антон Кук, а Дамян Минков добави 16 точки и 11 борби.

 

В следващия, последен кръг от редовния сезон на 26 април Левски гостува на Балкан в Ботевград, а Берое посреща Ямбол в Стара Загора.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски, Берое
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи