Васил Бачев: Сами загубихме мача


Васил Бачев: Сами загубихме мача
(сн. balkan-basket.com)
09-05-2022 22:26 | Мария Маринова

Капитанът на Академик Пловдив Васил Бачев сподели мнението си след загубата от Балкан в Ботевград и отпадането на тима му от плейофите в НБЛ:

 

„Интересен мач и серия като цяло. Смятам, че и двата отбора имаха много лош ден при стрелбата. Може би от напрежение, макар че не знам в нашия отбор на какво се дължеше това, тъй като ние в серията влязохме като аутсайдери – седмия срещу втория. Не смятам, че са ни надиграли по някакъв тактически начин. Мисля, че сами загубихме мача. Пак поздравявам момчетата, сбориха се и те. Пожелавам им да са здрави и успех занапред.

 

Целият мач се реши в 2-3 ситуации. Още от първия мач в Ботевград, който пак загубихме, вярвах, че може би сме в по-добър ритъм, играем по-добре и в момента може би сме по-добрият отбор. Просто днес не се получи и загубихме.

 

През редовния сезон имахме проблеми с контузии. Нямахме добър тренировъчен процес. Били сме с 8-9 човека, не се напаснахме навреме. Имахме и две нови попълнения, на които също трябваше адаптация. Плейофите обаче са най-важният момент и ако искаш да станеш шампион, трябва да играеш с всеки. Така че дали си пети, шести или седми, няма значение според мен. Важно е да влезеш в добър ритъм и добра форма в плейофите, в каквито ние бяхме. Просто днес не се получиха нещата.

 

Не съм говорил с никой за бъдещето, нямам никаква представа честно казано. Ще си почина малко и ще си видя семейството, след което ще го реша това.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Васил Бачев, Академик Пловдив
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи