Полуфиналите - с предизвестен край или...


Полуфиналите - с предизвестен край или...
12-04-2016 11:02

Днес започват полуфиналите в женското ни първенство. Най-добрите четири отбора според класирането достигнаха до тях, като на четвъртфиналите изненади нямаше. Естествено двойката Нефтохимик 2010 - Берое Стара Загора бе по-оспорвана, но бургазлийки спечелиха и двете срещи и така влязоха за пореден път в четворката.

Дотук добре. Какво обаче ни предстои да видим? Дали фаворитите от редовния сезон - Хасково 2012 и Монтана 2003 ще имат безпроблемен път към финала или може да бъдат изненадани? 

Сякаш по-интригуваща изглежда двойката между Хасково и Нефтохимик. Не за друго, но просто поради фактът, че Дунав просто не е същият отбор. Най-малкото напускането на Дженифър Брандън се отразява сериозно в подкошието, където Монтана ще има много сериозно предимство. Отделно русенки не играят добре от известно време насам и за евентуална защита на титлата е много трудно да се говори, да не кажем невъзможно. Монтанки пък бяха в поредица от победи преди да бъдат спрени от Хасково в последния кръг. Това със сигурност е подействало отрезвително на тима, а паузата от 11 дни след това също е била от полза. Няма да е никаква изненада, ако Монтана реши серията още в три мача и още в неделя да се знае, че България ще има нов шампион при жените. Естествено обаче Дунав няма да се даде без бой, въпросът доколко и докога тимът ще има сили.

В другата двойка на пръв поглед Хасково също изглежда фаворит и е нормално да е така. Тимът спечели редовния сезон, а отделно и надигра съперника във всяка една среща помежду им. Нефтохимик сякаш обаче е в малко по-добро състояние в сравнение с предните месеци и също ще се опита да се бори. Интересното е да се види и как ще се отрази фактът, че мачовете са толкова нагъсто. През сезона имаше повече разстояние между срещите и отборите имаха повече шанс за почивка. Каквото и да казваме предимството е за Хасково, но бургазлкийки показаха, че на момент могат да се противопоставят на съперника, а това ще ни гарантира оспорвани двубои. 

Дали фаворитите ще вземат своето и ще се срещнат в чакания финал или можем да станем свидетели и на изненада? Предстои да видим...

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи