Студио СПРИНТ от Испания: Правят полеви болници, правителството много закъсня с мерките


23-03-2020 20:29

Кореспондентът на BGfootball.com в Мадрид Златка Замова говори в Студио СПРИНТ за ситуацията в Испания и как мерките около COVID-19 ще се отразят на спортистите и футболните клубове.

 

"Правителството на Испания много закъсня с мерките, за разлика от България, където се реагира адекватно. В момента се обособяват полеви болници и вече се настаняват болни в тях", заяви Замова. Оказа, че първият случай на заразен в Испания е бил в края на януари, но тогава не са взети мерки.

 

Само за пример тя разказа как на 8 март съпругата на вицепремиера Пабло Иглесиас - Ирене Монтеро, прави митинг за правата на жените, след който голяма част от участничките, както и самата Монтеро, са дали положителни тестове за коронавирус.

 

В Испания около 30 000 са заразените, близо 1400 са починали, а малко над 2000 са оздравели. Най-засегнатите райони са Мадрид, Барселона и Валенсия.

 

Според Замова извънредното положение в страната ще се удължи и след 12 април. Доста хора вече са загубили работата си.

 

"Хората критикуват Пабло Иглесиас. В 20:00 ч. вечер всички аплодират лекарите и полицаите, а след тях започва биене на капаци и тенджери, израз на несъгласие с управлението", разказва Златка.

 

Как се справят испанците със ситуацията, колко милиарда е обещало испанското правителство и още много интересни неща, гледайте в Студио СПРИНТ.

 

Очаквайте в следващите дни какво ни разказа Златка за Барселона, Атлетико Мадрид, Реал Мадрид и как влияе кризата върху спорта и футбола в Испания.

 

Абонирайте се за YouTube канала на BGsprint, където ще намерите и останалите епизоди на предаването.

 
Харесайте страницата на Студио Спринт във Фейсбук.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: коронавирус, COVID-19
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи